Uitreiking subsidiecheque Rijn- en Veenstreek (11-02-2019)

Dit item is verlopen op 25-02-2019.

Wethouder Antoinette Ingwersen reikte 6 februari tijdens het netwerkcafé twee subsidiecheques namens Rijn- en Veenstreek uit aan twee initiatiefnemers van recreatieve Nieuwkoopse projecten. Alle ingediende initiatieven uit Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem zijn getoetst aan de hand van gestelde doelstellingen. De gekozen initiatieven zijn:

Stichting de Zevensprong / Museumplein is zo’n initiatief dat geld heeft ontvangen. De subsidie wordt gebruikt om  de samenwerking tussen de Nieuwkoopse musea op locatie, De Zevensprong, verder te ontwikkelen. “Dit mooie initiatief biedt de nodige kansen voor recreatie en toerisme in Nieuwkoop. Veel vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor de musea. Een samenwerking tussen het Poldermuseum, Historisch Genootschap, Smederij en schaats en mutsmuseum,  VVV en kunstenaars, is nodig om het verhaal van (de geschiedenis van) Nieuwkoop vertellen“ licht wethouder Ingwersen toe.

De andere cheque was voor de Smederijdagen. Dit tweedaagse evenement staat in het teken van smeden en is één keer in de twee jaar. Smeden is een ambacht dat al een lange geschiedenis heeft in Nieuwkoop. Aan de turfwinning die voor smeden noodzakelijk was, hebben wij onze plassen te danken. “Dankzij de smederijdagen is dit oude ambacht voor even weer in volle glorie te aanschouwen. Dit pure vakmanschap staat symbool voor Nieuwkoop” vertelt wethouder Ingwersen.

Bent u ondernemer of werkzaam bij een organisatie en heeft u net als deze organisaties een goed idee? Dan kunt u tot 30 maart 2019 uw aanvraag indienen. Dit is de laatste keer dat u als ondernemer of werknemer een cofinanciering kunt aanvragen van maximaal 30.000 euro. Kleine projecten met een subsidievraag tot 5.000 euro kunt u het hele jaar indienen. Als de aanvraag voor 1 oktober 2019 is aangeleverd bent u er zeker van dat deze in behandeling genomen wordt.

De Rijn- en Veenstreek bestaat uit Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. In deze gemeenten kunt u lekker wandelen, heerlijk vertoeven op het water en lange fietstochten maken. Om samenwerkingen langs de routes mogelijk te maken en nog meer recreatievormen te creëren heeft de Provincie Zuid-Holland samen met de drie gemeenten in de Rijn- en Veenstreek een stimuleringsregeling in het leven geroepen. Op de website van Rijn- en Veenstreek vindt u alle informatie over de cofinancieringsregeling. Daar staan ook de contactgegevens van de medewerkers om uw vragen te kunnen stellen. Nieuwkoopse initiatiefnemers kunnen met hun vragen ook terecht bij Joke Pelser (marketeer) via joke@ontdeknieuwkoop.nl.

Top