Tegemoetkoming medisch afval (01-10-2019)

Heeft u door chronische ziekte of een handicap veel medisch afval? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming.

Aanvraagformulier

Op de website vindt u het digitale aanvraagformulier. Het is natuurlijk ook mogelijk om een papieren versie in te vullen en naar ons op te sturen. Bij het aanvraagformulier voegt u extra informatie toe waaruit blijkt dat er extra medisch afval is (bijvoorbeeld een bon van de apotheek of leverancier). Er is één aanvraag per huishouden mogelijk.

Het papieren aanvraagformulier stuurt u naar:

  • Gemeente Nieuwkoop
  • t.a.v. Afval Scheiden Loont
  • Postbus 1, 2460 AA Ter Aar

Wat gebeurt er met mijn aanvraag?

Als u uw aanvraag digitaal invult, krijgt u direct een ontvangstbevestiging. Na toetsing ontvangt u een brief. Daarin staat of de tegemoetkoming is toegekend, afgewezen of dat we nog meer informatie van u nodig hebben.

Tegemoetkoming

Huishoudens met veel medisch afval hebben meer restafval en betalen extra afvalstoffenheffing. De gemeente vindt dat niet redelijk en komt met een tegemoetkoming. De hoogte van de tegemoetkoming wordt eind 2019 vastgesteld. Een aanvraag voor de tegemoetkoming medisch afval kunt u gedurende het jaar indienen. Wanneer u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming wordt deze in één keer uitbetaald.

Te downloaden:

Top