Tegemoetkoming medisch afval (01-10-2019)

Heeft u door chronische ziekte of een handicap veel medisch afval? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming.

Aanvraagformulier

Op de website vindt u het digitale aanvraagformulier. Het is natuurlijk ook mogelijk om een papieren versie in te vullen en naar ons op te sturen. Bij het aanvraagformulier voegt u extra informatie toe waaruit blijkt dat er extra medisch afval is (bijvoorbeeld een bon van de apotheek of leverancier). Er is één aanvraag per huishouden mogelijk.

Het papieren aanvraagformulier stuurt u naar:

  • Gemeente Nieuwkoop
  • t.a.v. Afval Scheiden Loont
  • Postbus 1, 2460 AA Ter Aar

Wat gebeurt er met mijn aanvraag?

Als u uw aanvraag digitaal invult, krijgt u direct een ontvangstbevestiging. Na toetsing ontvangt u een brief. Daarin staat of de tegemoetkoming is toegekend, afgewezen of dat we nog meer informatie van u nodig hebben.

Hoe werkt de tegemoetkoming?

Dit hangt ervan af of u een minicontainer voor restafval gebruikt of een (onder- of bovengrondse) verzamelcontainer.

  • U gebruikt een minicontainer voor restafval
    Dertien keer betaalt u zelf de kosten voor het legen van uw minicontainer. Vanaf de veertiende keer is het legen van de minicontainer gratis. Wat kost het legen van een minicontainer? Het legen van een minicontainer van 140 liter kost 4 euro en van een minicontainer van 240 liter 7 euro.
  • ​U gebruikt een (ondergrondse of bovengrondse) verzamelcontainer voor restafval.
    Voor elke keer dat u uw afvalzak in de verzamelcontainer doet betaalt u € 1,50. Veertig keer betaalt u zelf de kosten.  Daarna kunt u 325 keer gratis inwerpen. Daarboven betaalt u weer zelf voor elke afvalzak die u in de verzamelcontainer doet.

Te downloaden:

Top