Succesvolle bijeenkomst burgerhulpverlening (16-03-2017)

Dit item is verlopen op 30-03-2017.

De startbijeenkomst over burgerhulpverlening op dinsdagavond 14 maart is druk bezocht. Uit de hele gemeente waren belangstellenden aanwezig, waarvan een deel zelf al burgerhulpverlener is.

Na opening van de avond door wethouder Annette Pietersen gaf Anthon Wolf van HartveiligWonen een boeiende uitleg over deze bijzondere vorm van burenhulp. HartveiligWonen werft vrijwilligers die snel ter plaatse kunnen zijn bij een reanimatie en helpt mee een dekkend netwerk van AED’s in buitenkasten te realiseren. Een goed initiatief, zodat reanimatie overal in Nederland binnen 6 minuten kan plaatsvinden en de kans op overleven voor een slachtoffer wordt vergroot.  

HarteiligWonen, gemeente en vrijwilligers richten nu samen een werkgroep op. Het doel van de werkgroep is het werven van vrijwilligers die wonen en/of werken in de gemeente Nieuwkoop en zorgen voor AED’s die dag en nacht beschikbaar zijn in buitenkasten. Wilt u ook vrijwilliger worden of deelnemen aan de werkgroep? Of bezit u een AED die u beschikbaar wilt stellen voor plaatsing in een buitenkast? Neem dan contact op met HartveiligWonen via info@hartveiligwonen.nl. Bij plaatsing van uw AED in een buitenkast zijn de onderhoudskosten uiteraard voor rekening van de gemeente. Meer informatie over HartveiligWonen vindt u op www.hartveiligwonen.nl.

Top