Rijnvicus beheert sporthal de Vlinder (03-07-2019)

Dit item is verlopen op 17-07-2019.

Per 1 juli beheert Rijnvicus sporthal De Vlinder. Wethouder Bernadette Wolters droeg symbolisch de bal over aan Jan de Vries (directeur van Rijnvicus). Rijnvicus neemt zowel de schoonmaak als de horeca op zich.

Per 1 juli is Lyna Kant, voormalig beheerder van De Vlinder begonnen aan nieuwe uitdaging. Al enkele jaren gelden is afgesproken dat Lyna Kant zou stoppen als beheerder. Voor het beheer van De Vlinder heeft de gemeente gekozen voor Rijnvicus. Rijnvicus is het leerwerkbedrijf van de gemeente Alphen aan den Rijn. Rijnvicus werkt nauw samen met de gemeenten Kaag & Braassem en Nieuwkoop. Samen met opdrachtgevers creëert Rijnvicus passend werk voor haar medewerkers. Bij Rijnvicus werken medewerkers voor wie de afstand naar een baan op de arbeidsmarkt soms (nog) te groot is. Daarnaast begeleidt Rijnvicus werkzoekenden naar een passende baan. 

Horeca en schoonmaak

De schoonmaak vindt plaats op tijdstippen dat de hal niet wordt gebruikt door de scholen en de sporters. Door de sport ondersteunende horeca kunnen sporters (en bezoekers) voor en na het sporten wat drinken, een snack eten en gezellig bijpraten. De openingstijden van het sportcafé zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 17.00 tot 24.00 uur. De groep sporters op zondag en maandag is zo klein dat we daar andere oplossingen voor hebben gevonden.  

Heropening van de Vlinder

Van 20 juli tot en met  25 augustus is De Vlinder dicht. De vloer van de sporthal wordt onderhouden, zodat er de komende twee jaar nog veilig op gesport kan worden. Vanaf 26 augustus is de sporthal weer geopend.

Meer informatie

Top