Op pad met de wijkagent (06-08-2019)

Dit item is verlopen op 27-08-2019.

Dit keer niet de wijkagenten aan het woord, maar onze communicatie collega Sindy. Zij ging vrijdagavond 26 juli, op uitnodiging van wijkagent Angelique, mee op pad.

Licht gespannen, niet wetende wat mij te wachten stond belde ik vrijdagavond om 22.00 uur aan bij het politiebureau in Ter Aar. Klaar voor mijn nachtdienst met  Angelique en Jeroen. Na de rondleiding is het tijd voor het echte werk, we gaan de straat op!

Kom van dat dak af

Voor de mensen die nog nooit achterin een politieauto hebben gezeten, dat is best een bijzondere ervaring kan ik u vertellen. Alle politieauto’s zijn uitgerust met GPS, waardoor de meldkamer van de politie altijd kan zien waar de politieauto op dat moment is. Het is dan ook niet gek dat we na verschillende meldingen van overlast, het verzoek van de meldkamer kregen om naar Alphen te rijden. Er zou iemand op het dak van een winkel lopen. De collega’s uit Alphen bleken te ver uit de buurt en ook wij waren niet snel genoeg, want eenmaal aangekomen troffen we niemand meer aan.

Samen sterk

Vanuit Alphen gingen we direct weer door naar een melding van geluidsoverlast uit Leimuiden. Voordat we ter plaatse zijn worden we op straat aangesproken door een inwoner, die een man in beschonken toestand over de weg heeft zien zwalken. Met grote lichten en zaklampen speuren we de omgeving af, maar meneer blijkt al veilig thuis te zijn. Dan komt er een melding binnen die anders is dan eerdere meldingen en meteen gaan de blauwe lampen aan. Met een flinke snelheid gaan we opnieuw naar Alphen. De collega’s daar hebben problemen met een arrestant, die ze in de auto hebben. In no time zijn we op plaats van bestemming en Jeroen en Angelique springen de auto uit om te helpen. Ondertussen komen er meer collega’s aanrijden en de situatie is snel weer onder controle.

Snel schakelen is een must

Nog wat onder de indruk van wat er net gebeurd is, zijn we alweer onderweg naar een melding van huiselijk geweld. Jeroen en Angelique schakelen, het lijkt moeiteloos, van de ene melding naar de andere en houden tegelijkertijd de omgeving nauwlettend in de gaten. Eenmaal aangekomen op de locatie zien we dat de collega’s al aanwezig zijn. Nadat de melder is gehoord, gaan we met hem mee naar huis waar afspraken worden gemaakt. Veilig thuis zal worden ingeschakeld voor hulp. Tijd voor ons om naar het bureau te rijden en deze melding in het systeem in te voeren.

Tostitijd

Het is inmiddels vier uur als Angelique vraagt of ik een tosti wil. In de hoop om weer wat wakkerder te worden zeg ik daar geen nee tegen. Na het eten, stappen we weer in de auto, dit keer voor een rondje surveilleren in de wijk. Ik verbaas mij erover dat het alweer drukker is op straat. Daar waar wij bijna klaar zijn met werk, gaan de eerste mensen naar hun werk.

Welterusten,

Sindy

Top