Nieuwkoop on the Move (16-08-2021)

Afgelopen anderhalf jaar hielden we ons massaal aan de maatregelen. Dit hield helaas ook in dat we in mindere mate konden sporten en samenkomen. Nu de besmettingscijfers teruglopen, de overheid de maatregelen langzaam versoepelt en het "normale" leven weer opgang komt is het tijd om nog beter voor onszelf te gaan zorgen. Aankomende september zijn er veel clubs, verenigingen  en sportcoaches die graag samen met u in beweging komen.

Zorg goed uzelf én elkaar 

Blijf binnen, houd afstand en beperk ontmoetingen riep de Rijksoverheid. Om dat kracht bij te zetten werden sportscholen gesloten, mochten veel mensen niet samen sporten of bij elkaar op bezoek én de bibliotheken moesten ook op slot. Met een grote boog liepen we om elkaar heen, en we waren best een beetje jaloers op de kinderen die nog wel mochten sporten samen. Dit alles natuurlijk om te voorkomen dat we niet ziek werden door corona. 

En daar zitten we dan… Tijdens die digitale meetings blijkt de joggingbroek net even lekkerder te zitten dan het strakke pak, niemand die het ziet tenslotte. Een coronakilootje te veel hier en daar, onderkin goed zichtbaar in de talloze online meetings die we hebben. Lontjes zijn en worden korter. Tijd dus om weer beter voor onszelf te gaan zorgen, op gebied van geestelijke én lichamelijke gezondheid. Ga elkaar weer ontmoeten, ga bewegen en sporten. 

In Nieuwkoop hebben we ruim 150 verenigingen en clubs. Samen vormen ze het hart van de Nieuwkoopse samenleving. Ze zorgen voor verbinding en plezier en voor gezonde en gelukkige inwoners. Samen sporten, bewegen en ontmoeten doet veel goeds met je als mens. Uw trainingsmaatjes houden je scherp en fit, vrijwilligerswerk geeft je voldoening en ontmoeting maakt dat u zich in Nieuwkoop thuis voelt. Veel redenen dus om eens te gaan kijken bij een van de vele verenigingen en clubs die onze gemeente rijk is. Aankomende september zijn er veel clubs en verenigingen en sportcoaches die de deuren/hekken voor u openen en leuke activiteiten organiseren. Ga eens kijken en doe mee!  

Wat uw wethouders zelf deden om fit te blijven? Nou, ook voor ons was het een uitdaging. Wandelen en hardlopen mocht wel, en dat hebben we dan ook volop gedaan. We kwamen gelukkig ook veel inwoners tegen die een “ommetje” liepen. U kon ons ook af en toe tegenkomen op een van de nieuwe sport en beweegplekken die we hebben in onze gemeente. Soms moesten we ons er even toe zetten, maar we hebben het "bewijs" op foto én video. 

Ziet u ons wandelen of hardlopen, zwaai even! We kunnen altijd een beetje aanmoediging gebruiken. Laten we samen die gezondere lifestyle omarmen. 

Wethouders Antoinette & Gerben

Doet u mee? Maak kans op een waardebon! 

Wij zijn opzoek naar de sportiefste inwoners van onze gemeente. Laat zien hoe en waar u sport of wat u doet om fit en in beweging te blijven. De tien leukste, origineelste en actiefste inzendingen winnen een Plutosport waardebon van €50,-. Hoe doet u mee? Leg uw activiteit vast doormiddel van een foto of video. Tag ons via Social Media of maak gebruik van #nieuwkooponthemove. Natuurlijk kunt u ons ook mailen via communicatie@nieuwkoop.nl*de actie is bedoeld voor inwoners. Verenigingen en commerciële organisatie zijn uitgesloten van deelname. 

Activiteiten 

Tijdens de maand september (en begin oktober) organiseren verenigingen en organisaties diverse activiteiten. Al deze activiteiten hebben we gebundeld in de kalender 'Nieuwkoop on the Move 2021'.

Subsidie voor activiteiten 

Er zijn verenigingen die in de maand september een activiteit organiseren, welke aansluiten bij de intentie van Nieuwkoop on the move. Wanneer er kosten zijn gemaakt om de activiteit te realiseren, is het mogelijk om hiervoor een subsidie aan te vragen. 

Promotiemateriaal

Vanuit de gemeente hebben we verschillende communicatie uitingen beschikbaar zoals posters, straatstickers en Beach vlaggen (beperkt aantal). Wilt u als organisatie hiervan gebruik maken? Stuur dan een mail naar verenigingsloket@nieuwkoop.nl. Vermeld daarin waarvan u gebruik wilt maken en het aantal. 

Erik Scherder is enthousiast over Nieuwkoop on the Move. Lees hier meer over in onze speciale uitgave 'Nieuwkoop on the Move. Samen in Beweging.'

Te downloaden:

Top