Natuurvriendelijke oevers langs de Kromme Mijdrecht (10-04-2017)

Dit item is verlopen op 24-04-2017.

Op zeven plekken langs de Kromme Mijdrecht zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd.  

De rand van de oever is afgegraven voor een meer natuurlijk, schuin aflopend, gebied tussen de droge oever en de rivier. Hierin kunnen meer waterplanten groeien en waterdieren leven. Ook zijn de oevers weer goed beschermd tegen golven.

Waternet heeft de natuurvriendelijke oevers namens Waterschap Amstel, Gooi en Vecht aangelegd. Het beheer van de oevers is daarna overgedragen aan de gemeente Nieuwkoop. Dagelijks Bestuurder Wiegert Dulfer van het waterschap benadrukt de noodzaak van natuurvriendelijke oevers: ‘’Deze nieuwe oevers verbeteren de waterkwaliteit. En dat is nodig omdat er in de Kromme Mijdrecht te weinig verschillende waterplanten, vissen en andere waterdieren leven en groeien. Ik ben dan ook niet alleen blij met deze oevers, maar ook de samenwerking met de gemeente Nieuwkoop die de oevers gaan beheren.”

Ook wethouder Elkhuizen van gemeente Nieuwkoop kijkt terug op een succesvol project: “Deze maatregelen dragen bij aan de kwaliteit van het water en de natuur en daarmee aan de kwaliteit van onze leefomgeving. Doordat er meer ruimte is gecreëerd kan de recreant genieten van een weids uitzicht. Een deel van het wandelpad loopt nu langs de natuurvriendelijke oever zodat er volop genoten kan worden van de omgeving.”

Top