Meedoen aan warmetruiendag (14-02-2019)

Dit item is verlopen op 28-02-2019.

Op 15 februari is het weer tijd voor één van de grootste klimaatacties van Nederland: Warmetruiendag. Op deze dag staan we erbij stil dat we vaak onnodig energie verspillen. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager en trek een warme trui aan!

Ook in Nieuwkoop doen we mee. Wethouder Antoinette Ingwersen geeft zelf het goede voorbeeld. ‘Ik zet de thermostaat lager, trek iets warmers aan en zorg voor actieve beweging door de dag heen. Het is eigenlijk niet zo heel moeilijk om energie te besparen en daarmee bij te dragen aan de grote klimaatopgave waar we allemaal voor staan. In het gemeentehuis in Nieuwveen en Ter Aar zetten we 15 februari ook de thermosstaat wat lager, werken we met een warme trui aan en nemen we vaker de trap. Dus trek uw warme trui aan en doe mee?

Wist u dat er al honderdduizenden Nederlanders meedoen aan Warmetruiendag? Gezamenlijk zetten de deelnemers de verwarming lager, trekken een extra warme trui aan en besparen zo 6% energie en dus 6% CO2 per graad. Als we allemaal meedoen in Nederland op 15 februari, kunnen we op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen. En als we dit het hele jaar volhouden dan besparen we het jaarverbruik van een stad als Amsterdam. Doet u ook mee?

Top