Meedenken over recreatie en toerisme (23-06-2020)

Onze gemeente heeft unieke en prachtige natuur en recreatiegebieden. Dat is voor u als inwoners fijn en misschien ook wel heel gewoon. Toch weten ook toeristen Nieuwkoop steeds vaker te vinden. Alle ontwikkelingen en onze visie op recreatie en toerisme hebben we vastgelegd in het vernieuwde beleidsplan recreatie en toerisme Gemeente Nieuwkoop. Inwoners en ondernemers kunnen tot 25 juli reageren op het plan.  

Wat staat er in het plan?
Nieuwkoop is een uniek gebied midden in de Randstad. Dat willen we graag delen met toeristen en recreanten die ook willen genieten van onze rust, ruimte en mooie natuur. In het beleidsplan staat beschreven welke kansen er voor onze gemeente zijn op het gebied van recreatie en toerisme. Hoe kunnen recreatie en toerisme bijdragen aan onze werkgelegenheid, economische ontwikkeling en de leefbaarheid van onze dorpen? Hoe maken we onze gemeente aantrekkelijk voor mensen die hier komen fietsen, wandelen of varen?

Wethouder recreatie en toerisme Antoinette Ingwersen: ”Naast het aantrekken van toeristen vinden we het erg belangrijk dat ons mooie en rustige karakter behouden blijft. Met het beleidsplan zorgen we ervoor dat voor onze inwoners en ondernemers de lusten en de lasten van toenemend toerisme in balans blijven.”

Hoe kunt u reageren?
Het plan kunt u vinden onderaan dit bericht. Een papieren versie kunt u inzien in ons Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. Het is niet nodig hiervoor een afspraak te maken. Wel vragen we u, vanwege de coronamaatregelen, hiervan alleen gebruik te maken wanneer u het plan niet digitaal kunt bekijken. Opmerkingen of suggesties voor het plan kunt u mailen naar info@nieuwkoop.nl ter attentie van Wilfried van Willigen. U kunt tot 25 juli 2020 reageren. Waar mogelijk nemen we uw reactie mee in het definitieve plan.

Het doel is om het beleidsplan in september voor te leggen aan de gemeenteraad om vast te stellen.

Top