Maatregelen Coronavirus voor ondernemers (12-03-2021)

Wat betekenen de maatregelen voor uw bedrijf?

Wat betekenen de maatregelen voor uw bedrijf?

Op de website van de Rijksoverheid kunt u zien welke maatregelen per branche en bedrijf gelden. Ook vind u hier alle informatie over financiële steun en regelingen voor bedrijven en ondernemers.

Gemeentelijke regeling Tozo

ZZP'ers en zelfstandige ondernemers kunnen een tijdelijke financiële ondersteuning aanvragen als zij door de corona-crisis hun inkomen grotendeels kwijt raken. Wilt u deze regeling aanvragen? Dat kan via gemeente Alphen aan den Rijn.

Corona Calculator

Wilt u weten hoe en welke corona maatregelen uw onderneming kunnen helpen? Kijk dan op de website van de Corona Calculator. Hier kunt u berekenen welke maatregelen voor u als ondernemer van toepassing zijn en wat dit voor uw onderneming kan betekenen. 

Wat kunt u doen als u eigenaar bent van een restaurant of café?

Onder de nieuwe maatregelen is het niet meer mogelijk een horeca-gelegenheid open te stellen voor klanten die ter plekke hun consumptie nuttigen. Normaal gesproken is er een vergunning nodig om afhaalmaaltijden e.d. aan te bieden aan klanten, maar in dit geval komt de gemeente ondernemers vaak tegemoet. Als u een afhaalmogelijkheid wilt bieden aan uw klanten, neem dan contact op met uw gemeente om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wat kunt u nog meer doen als ondernemer?

Banken kunnen aanmeldingen voor de verruimde kredietregelingen (BMKB en GO) bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland doen, de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ondernemers melden zich hiervoor bij hun kredietverstrekker. Voor de belastingmaatregelen kunnen ondernemers terecht bij de Belastingdienst Zakelijk via Belastingdienst.nl/coronavirus. De regelingen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden zo spoedig mogelijk opengesteld.

Vragen over financiële maatregelen

U kunt uw vragen stellen aan de betrokken adviseurs van EDBA via de helpdesk van EDBA tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar op 0172-796007 of via de chatfunctie op de website. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de Kamer van Koophandel.

Andere vragen

Voor vragen die geen betrekking hebben op de financiële maatregelen omtrent corona kunt u contact opnemen met het Ondernemersloket via 14 0172 of per e-mail via ondernemersloket@nieuwkoop.nl

Top