Langeraarse starters krijgen voorrang (11-07-2017)

Dit item is verlopen op 25-07-2017.

In woonwijk Vivero in Langeraar worden momenteel de eerste woningen opgeleverd aan ‘doorstromers’ in deelproject Quadrant. Doorstromers verhuizen naar een nieuwe woning en laten daarbij een huurwoning achter. Dit betekent dat deze mensen binnenkort de huur opzeggen van hun bestaande huurwoningen.

Al langere tijd zijn er geluiden uit Langeraar dat het voor lokale starters moeilijk is om aan een sociale huurwoning te komen. Dit terwijl veel jonge Langeraarders dolgraag op zichzelf willen wonen in hun eigen dorp. Om aan die wens tegemoet te komen, hebben de gemeente en Woondiensten Aarwoude nu een plan gemaakt. Daarin is afgesproken dat  zeven van de vrijkomende sociale huurwoningen in Langeraar met voorrang worden aangeboden aan Langeraarse starters.

De komende weken wordt op woningnet geadverteerd voor de vrijkomende huurwoningen. De starters moeten wel aan een aantal eisen voldoen om in aanmerking te komen voor de huurwoning. De exacte eisen worden bij de advertenties vermeld. Heb je interesse? Houdt dan de site van WoningNet Holland Rijnland in de gaten. Samen met Woondiensten Aarwoude werken we momenteel hard aan extra nieuwbouwplannen, om zo nog meer woonkansen te creëren.

Top