Home-Start zoekt vrijwilligers (02-07-2019)

Dit item is verlopen op 16-07-2019.

Home-Start ondersteunt ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Home-Start weet voor welke uitdagingen een gezin kan komen te staan. Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. In de gemeente Nieuwkoop voert Vereniging Humanitas Home-Start uit.

Marijke van Dun is al weer 12 jaar vrijwilligster bij Humanitas. Zij ondersteunt voornamelijk allochtone gezinnen. Marijke: “Ik bied vooral een luisterend oor, maar help de gezinnen ook om uit hun isolement te komen. Bijvoorbeeld door met hen naar de bibliotheek of kinderboerderij te gaan of hen te helpen met het kiezen van een sport. Zo leren zij onze cultuur kennen en kunnen zij zich makkelijker aanpassen aan onze samenleving. Ik haal veel voldoening uit het vrijwilligerswerk en vind het daarnaast leuk om over andere culturen te leren. Ik zou graag willen dat er meer vrijwilligers bij komen zodat we nog meer gezinnen kunnen helpen met hun leven hier in Nederland.”

Ook vrijwilliger worden bij Home-Start? Neem voor meer informatie contact op met Ayada Iqachoura via telefoonnummer 0649040998 of a.iqachoura@humanitas.nl.

Top