Gemeente Nieuwkoop in top 10 digitale dienstverlening (02-03-2016)

Dit item is verlopen op 16-03-2016.

In het regeerakkoord staat als doelstelling dat de dienstverlening door de overheid beter moet. In 2017 moeten inwoners en ondernemers zaken met de overheid digitaal kunnen regelen.

In 2014 en 2015 heeft de rijksoverheid onderzocht  in hoeverre gemeenten producten al digitaal aanbieden. Daarbij is per product of dienst onderzocht of het digitaal is aan te vragen en in welke mate dat kan. Bijvoorbeeld met of zonder DigiD. De gemeente Nieuwkoop staat bij dit onderzoek in de top 10!  In de gemeente Nieuwkoop bedraagt de score van digitale producten 77,1 % tegenover het landelijk gemiddelde van  55,7%. Een prestatie waar we als ‘kleine’ gemeente trots op mogen zijn! Meer informatie over het onderzoek kunt u vinden op: http://www.digitaleoverheid.nl/actueel/nieuwsberichten/intItem/lichte-toename-digitale-volwassenheid/2962

Wat betekent dit voor u?

Voor veel producten en diensten hoeft u niet meer naar het gemeentehuis toe. Veel zaken regelt u gemakkelijk online op deze website.

DigiD

Voor sommige producten en diensten heeft u DigiD nodig. DigiD staat voor Digitale Identiteit; hiermee kan de overheid op internet uw identiteit verifiëren. Heeft u nog geen DigiD? U kunt deze aanvragen op www.digid.nl.

IDEAL

Producten waarvoor u moet betalen kunt u gemakkelijk en veilig online betalen met IDEAL.

Hulp nodig?

Wilt u zaken online met ons regelen maar komt u er op de website niet uit of heeft u vragen? Bel dan gerust met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 0172. Wij helpen u graag op weg! Ook tips en suggesties voor het verbeteren van de digitale dienstverlening zijn welkom. U kunt ze mailen naar communicatie@nieuwkoop.nl.

Top