Exclusieve expositie Toon Koster (21-09-2015)

Dit item is verlopen op 21-10-2015.

Vanaf 30 september is de raadzaal in het gemeentehuis in Nieuwveen het podium van een heel bijzondere expositie. Vanaf deze datum kunt u daar namelijk exclusieve werken zien van de beroemde Nieuwkoopse schilder Toon Koster.

Toon Koster volgde lessen aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten en reisde over de hele wereld. Vanaf 1940 woonde en werkte hij in Nieuwkoop. Hij was een veelzijdig kunstenaar en stond bekend om zijn landschappen met dramatische luchten. Hij was echter ook een bekwaam aquarellist. De expositie laat een breed palet zien van zijn werken door de jaren heen. Veel werken komen uit particulier bezit. Deze expositie is dus een unieke en eenmalige gelegenheid om deze kunstwerken te bewonderen!

Op 29 september openen burgemeester Frans Buijserd en Saskia Koster, dochter van de kunstenaar, de expositie.

De Toon Koster expositie is te bezichtigen tot en met 5 november 2015. Tijdens de Toon Koster expositie staan in de raadzaal ook beelden van Els van Foeken. In het Klant Contact Centrum  hangen schilderijen van ‘De Brugspin’, onderdeel van Ipse de Bruggen.

De gemeente Nieuwkoop stimuleert artistieke activiteiten van de lokale kunstenaars. Het openbare gedeelte van het gemeentehuis is daarom beschikbaar gesteld als expositieruimte. Elke zes weken is er een nieuwe expositie te zien.

" "

Top