Energiezuinige LED-verlichting in de straten (17-10-2015)

Dit item is verlopen op 02-11-2015.

Gemeente Nieuwkoop zet in op duurzame openbare verlichting. Dit jaar wordt een start gemaakt met het vervangen van de oude afgeschreven verlichting door duurzame en energiezuinige LED-verlichting met dimmers.

Door het aanbrengen van  de LED-verlichting besparen we energie. Ook kunnen de nieuwe lampen gedimd worden. Het is niet nodig om de verlichting de hele avond en nacht op volle sterkte te laten functioneren. In de avondspits is dit wel verstandig maar later in de nacht kan het iets minder. Bij het dimmen van verlichting blijft een veilige leefomgeving het uitgangspunt. Door het dimmen beperken we de uitstoot van CO2 wat beter is voor het milieu.

Niet alle armaturen (de kap waar de lichtbron inzit) in de gemeente worden in één keer vervangen. Elk jaar wordt een deel van de verlichting aangepakt.

De werkzaamheden vinden in 2015 plaats in de volgende straten (geheel of gedeeltelijk):

Langeraar:

C.J.A. Koelemanstraat, T.W. van Emmerikstraat, Dijkgravenstraat, Schepenstraat, T.C. Hegemanstraat, Van Wassenaerplein, M. Robertszstraat, J.M. Halkesstraat, Van Brederodestraat, -plein, F.J. Nuijenstraat,- plein, Dosinstraat, Van Aerssenstraat, A.G.M. van der Hoevenstraat, Smidskade, Woudsedijk, Landlustpad.

Papenveer:

Anjerstraat, Bloemenstraat, Chrysantenstraat, Sluispad, Rozenlaan.

Nieuwkoop:

Bootshaak, Vijverhofpad, Smidsvuur, Klinkhamer, Schermplaat, Noordenseweg.

Ter Aar:

Bosveen, Broekveen, Moerasveen, Rietveen, Zeggeveen, Speelveen, Laagveen, Schilkkade, Mezenpad, Mr. Jonkerpad, Patrijslaan.

Nieuwveen:

Oude Nieuwveenseweg, St. Nicolaaspad.

Woerdense Verlaat:

Nachtegaalspad.

Zevenhoven:

J. Zevenhovenseweg.

Top