Een hond is hartstikke leuk! (15-05-2019)

Dit item is verlopen op 05-06-2019.

Als eigenaar van een hond weet u hoeveel plezier zo’n dier kan geven. Maar niet iedereen is dol op honden en zeker niet op hondenpoep. Het is de verantwoordelijkheid van de hondenbezitter om ervoor te zorgen dat anderen hier geen overlast van hebben.

Veel inwoners storen zich aan hondenpoep op straat. Poep aan je schoen, rolstoel of kinderwagen is ook niet leuk. In deze special vindt u de belangrijkste regels van ons hondenbeleid. Het uitgangspunt van het hondenbeleid van de gemeente Nieuwkoop is dat de openbare ruimte van ons allemaal is, met of zonder hond. Samen zorgen we voor een leefbare omgeving voor iedereen!

Over het hondenbeleid

Het aantal meldingen van overlast door hondenpoep neemt behoorlijk toe. Het is een actueel onderwerp onder inwoners en de gemeente wil actief handhaven op het niet opruimen van hondenpoep om de overlast terug te brengen. In deze folder wordt duidelijk wat er wel en niet mag en waar u als hondenbezitter rekening mee moet houden.

Zelf opruimen

Iedereen vindt poep aan de schoenen vies. De meeste hondenbezitters doen dan ook hun best de overlast zoveel mogelijk te beperken. In onze gemeente ruimt u binnen de bebouwde kom zelf de uitwerpselen van uw hond op. Dus: hond uitlaten, hondenpoepzakje mee! Echt leuk zal het nooit worden om zelf de poep van uw hond op te ruimen. Met een boterhamzakje kunt u de poep van uw hond makkelijk opruimen en in de afvalbak gooien. Er staan op heel veel plaatsen afvalbakken.

Blokje om? Hond aan de riem

Binnen de bebouwde kom houdt u uw hond aan de lijn. Want hoe goed uw hond ook is opgevoed, het natuurlijke enthousiasme kan het weleens winnen van de discipline. Een loslopende hond kan gevaarlijk zijn voor auto’s en fietsers. Bedenk verder dat niet iedereen vertrouwd is met honden.

Niet waar kinderen spelen

U laat uw hond natuurlijk niet uit bij kinderspeelplaatsen en trapveldjes. Ook aan de lijn zijn honden hier niet welkom.

Vrijstelling voor hulphonden

Voor mensen met een geleidehond geldt de opruimplicht niet.

Top