Bericht van wethouder Wolters aan het zorgpersoneel en zorgzame inwoners (27-03-2020)

Met zijn allen staan we voor een enorme uitdaging door de wereldwijde uitbraak van het Corona virus. Er zijn veel zorgen en onzekerheden. Ook in Nieuwkoop hebben we hiermee te maken.

Dat zorgt voor extra druk op al onze zorgverleners en hun medewerkers. Ik vind het dan ook fantastisch hoe alle mensen in het onderwijs, de kinderopvang en de (jeugd)zorg hun beste beentje voorzetten om de situatie voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen. Zij zijn voor ons onmisbaar en staan voor een enorme opgave. Hoe kunnen zij zorg blijven bieden en tegelijkertijd rekening houden met de voorschriften voor bescherming van de gezondheid? Zo blijven zij zoeken naar passende oplossingen.  

Gelukkig zie en hoor ik al over mooie lokale initiatieven om elkaar te helpen. Bijvoorbeeld door buren te helpen, even te vragen hoe het met iemand gaat of door te koken voor elkaar. De betrokkenheid bij elkaar is groot in onze gemeente. We hebben elkaar nodig de komende periode. Samen gaan we het redden! 

Bernadette Wolters 
Wethouder Zorg 

Voor al uw zorgvragen kunt u terecht bij uw eigen zorgverleners. In verband met de Corona uitbraak kan het wat langer duren voordat u antwoord krijgt. Graag uw begrip hiervoor. Voor algemene vragen over Corona of de landelijke richtlijnen kunt u terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl.  

Top