Bericht van wethouder Antoinette Ingwersen aan ondernemers (27-03-2020)

Met de komst van het coronavirus zijn het onzekere tijden in Nederland. Voor iedereen, maar zeker ook voor onze ondernemers. Hoelang gaat het duren en wat heeft dit voor consequenties? Vragen waar ook ik (nog) geen antwoord op heb.   

De afgelopen dagen heb ik telefonisch contact gezocht met veel van onze ondernemers. Een gesprekje om te horen hoe het met ze gaat en ze een hart onder de riem te steken. Ook met het bestuur van de V.O.N. heb ik veelvuldig gesproken. Samen proberen we alle informatie te stroomlijnen en toegankelijk te maken voor ondernemers. Ik leef ontzettend mee met al onze ondernemers en hoop dat we elkaar blijven vinden in het zoeken naar oplossingen.   

Gelukkig heeft het kabinet besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Zodat we naast de bescherming van onze gezondheid ook de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven kunnen opvangen. Daarnaast nemen we zelf natuurlijk ook maatregelen en geven we bijvoorbeeld ondernemers en zzp’ers meer ruimte en tijd om de gemeentelijke belastingen te betalen. Ik hoop dat deze maatregelen onze ondernemers helpen in deze roerige periode. Ik leef met jullie mee en hoop snel op betere tijden.    

Antoinette Ingwersen
Wethouder Economie   

Op onze website hebben we een speciale pagina ingericht voor ondernemers tijdens de coronacrisis. Voor algemene vragen over Corona of de landelijke richtlijnen kunt u terecht op de website van het RIVM

  

Top