Alles over GFT+E! (28-01-2020)

GFT+E? Veel inwoners weten wat de afkorting GFT betekent: groente-,fruit- en tuinafval. De E is er bijgekomen en staat voor etensresten.

Ook (gekookte) etensresten mogen namelijk in de GFT+E bak. Het is goed om dit gescheiden in te leveren: van gft kan compost en biogas gemaakt worden. Gooi etensresten, zoals  schillen en botjes en snoeiafval daarom in de GFT+E bak! 

Kan ik een tweede minicontainer voor GFT+E aanvragen?

Ja dat kan. Vraag de tweede container aan bij Cyclus. U betaalt voor de tweede container van 140 liter € 70.92 per jaar en van 240 liter € 95,04 per jaar. 

Inname oude minicontainers 

Alle inwoners hebben een nieuwe GFT+E minicontainer ontvangen. Te herkennen aan een grijze ‘romp’ en groen deksel. Toch zien we nog oude minicontainers (helemaal groen) aan de weg staan. Vanaf februari leegt Cyclus deze containers en neemt ze in. Dit doen we omdat een tweede minicontainer geld kost. Het is niet eerlijk dat sommige inwoners de oude minicontainer gratis blijven aanbieden. Van kaaskorsten tot bananenschillen: wat mag in de GFT+E-bak? De  afvalscheidingswijzer geeft raad! U vindt de afvalscheidingswijzer op de website van Cyclus.

Top