Aangepaste dienstverlening  (16-03-2020)

De dienstverlening van de gemeente blijft beschikbaar voor inwoners en ondernemers. Wel is de dienstverlening door het Coronavirus anders dan u gewend bent.

Zo zijn er minder beschikbare afspraakmomenten en de openingstijden zijn aangepast. Voor veel producten en diensten hoeft u niet meer naar het gemeentehuis toe. Zo kunt u online een verhuizing aan ons doorgeven of een geboorteaangifte doen. De aangepaste dienstverlening geldt t/m 6 april. Als het RIVM een andere einddatum communiceert, is die datum direct van toepassing op onze aangepaste dienstverlening. Kijk voor de actuele informatie op www.rivm.nl.  

Heeft u last van een verkoudheid, hoesten of koorts? En heeft u een afspraak bij de gemeente? Dan verzoeken wij u vriendelijk om een nieuwe afspraak te maken als u weer beter bent. 

Openingstijden 

De publieksbalies zijn open op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur. U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Uiteraard houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Mocht uw afspraak toch niet doorgaan, dan nemen wij contact met u op om de afspraak te annuleren. Wij benaderen u, u hoeft ons niet te bellen. Documenten afhalen kan zonder afspraak. 

Bereikbaarheid 

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur. Bij een dringende of urgente situatie zoals bijvoorbeeld een ernstige verzakte stoep, kunt u buiten de openingstijden bellen naar 0172 – 521188. De buitendienst zal de situatie beoordelen en waar nodig direct actie ondernemen. 

Omgevings-, ondernemers- en verenigingsloket 

Het omgevings- ondernemers- en verenigingsloket zijn t/m 6 april gesloten. Voor vragen kunt u telefonisch of via de e-mail contact met ons opnemen. Subsidies kunt u online en telefonisch aanvragen. 

Openstelling zwembad en sporthallen 

De gemeentelijke sporthallen/gymzalen: De Vlinder, De Vlijt, De Steupel, Aeresteijn, Noorden (naast de Antoniusschool) en zwembad De Wel zijn t/m 6 april gesloten. Sporthal De Ringkant is ook gesloten met uitzondering van de fysiotherapie.  

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG): consultatiebureaus  

De consultatiebureaus in Nieuwkoop en Ter Aar blijven gewoon open op afspraak. Het consultatiebureau in De Ringkant in Nieuwveen, is tijdelijk verplaatst naar De Verbinding in Nieuwkoop.   

Milieustraat 

De Milieustraat aan de Ampèrestraat 4 in Nieuwveen is open van maandag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 – 16.00 uur. We merken dat het op de Milieustraat een stuk drukker is. Kunt u uw bezoek even uitstellen? Dan vragen we u dit te doen. Is een bezoek noodzakelijk? Houd dan rekening met wachttijden. We laten minder bezoekers tegelijkertijd toe, zodat we minimaal anderhalve meter afstand kunnen garanderen. Ook vragen we u om afval vooraf goed te scheiden, zodat u sneller en makkelijker uw afval kwijt kunt. Dit scheelt weer wachttijden, alvast bedankt

  

Top