‘Aandacht voor elkaar’, ook in onze gemeente  (15-10-2020)

Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. Na ruim een half jaar slaat coronamoeheid toe, juist nu besmettingen weer toenemen. Door alle maatregelen voelen mensen zich sneller eenzaam, zeker nu de dagen korter worden, het virus hardnekkig blijft en we niet weten wanneer ons leven weer normaal wordt. 

Kijk om naar elkaar 

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn: “Volhouden is belangrijk en daarbij hebben we elkaar nodig. Wij sluiten ons als gemeente aan bij het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’. Dit initiatief staat in het teken van omzien naar elkaar. Aandacht hebben voor elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. Ik weet zeker dat we dat in Nieuwkoop al doen en laten we dat met elkaar blijven volhouden.” 

Mooie initiatieven en ideeën 

Overal in het land bloeien mooie, hartverwarmende acties op, waarmee mensen klaarstaan voor elkaar in coronatijd: een kort bezoekje aan de deur, een kaartje in de brievenbus, boodschappen voor elkaar doen of een dagelijks telefoontje. Iedereen beleeft deze tijd anders. We kunnen dus veel voor elkaar doen.  

Heeft u een goed idee of initiatief, waarmee u klaar staat voor anderen? Of wilt u graag uw verhaal vertellen? Deel dan uw ervaringen en ideeën met #aandachtvoorelkaar of op www.aandachtvoorelkaar.nl. Burgemeester Van Duijn: “Blijf elkaar inspireren en vooral helpen. Samen kunnen we er voor zorgen dat inwoners van onze gemeente weten dat er aan ze wordt gedacht!” 
 

Top