Nieuws

 • Informatiemarkt Niet Aangeboren Hersenletsel

  (21-09-2019)

  Vrijdag 11 oktober is er in het gemeentehuis in Nieuwveen (Teylersplein 1) een informatiemarkt over Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

 • Column Paula Bakker over Stoptober

  (21-09-2019)

  Het is bijna oktober, dus weer tijd voor Stoptober. Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. We hebben Paula Bakker gevraagd om hier iets over te vertellen. Paula is praktijkbegeleider en begeleidt mensen naar een gezonder leven.  

 • Ontwerp openbare ruimte Teylerspark l

  (20-09-2019)

  Woningstichting Nieuwkoop bouwt momenteel 20 eengezinswoningen in Teylerspark l.

 • Brandweer zoekt speurneuzen! 

  (19-09-2019)

  De hele maand oktober zoekt de brandweer speurneuzen in het kader van de nationale brandpreventieweken. Het doel van deze weken is kinderen tussen de 9 en 12 jaar op een interactieve manier brandveilig gedrag aan te leren.

 • Zo help je je kind een scheiding door!

  (19-09-2019)

  Een scheiding heeft grote impact, zeker als er kinderen in het spel zijn. Als ouders heb je de verantwoordelijkheid om je kinderen tijdens dit proces zo goed mogelijk te begeleiden. 

 • Inloopbijeenkomst werkzaamheden de Kuil in Noorden.

  (18-09-2019)

  De riolering in het oude deel van de Kuil is niet goed meer. Er zijn veel storingen,verstoppingen en stankoverlast. Daarom vervangen we het riool. We combineren de vervanging van het riool met werkzaamheden aan kabels & leidingen en de bestrating. We gaan in (delen van) de volgende straten aan de slag: Gerberastraat, Rozenstraat, Chrysantenstraat, Fresiastraat, Anjerstraat en Anemonenstraat.

 • Boog niet bij gemeentehuis

  (12-09-2019)

  In het Algemeen Dagblad van donderdag 12 september is te lezen dat er een initiatief is om een boog te vervaardigen in het kader van Nieuwkoop 750 jaar. De boog zou geplaatst moeten worden in of voor het gemeentehuis.

 • Subsidie aanvragen

  (10-09-2019)

  Wilt u subsidie aanvragen voor uw vereniging voor 2020? Regel dit dan voor 1 oktober 2019. Via www.nieuwkoop.nl/subsidie kunt u lezen of u voor subsidie in aanmerking komt. Ook kunt u direct online uw aanvraag indienen bij de gemeente. Wilt u hulp bij het invullen van het aanvraagformulier of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via verenigingsloket@nieuwkoop.nl of via 14 0172.

 • vanaf 1 oktober Ziendesluis gesloten

  (09-09-2019)

  In verband met de werkzaamheden aan de Ziendebrug te Zwammerdam door de provincie en de stremming die hier uit voort kom zijn wij genoodzaakt de Ziendesluis eerder te sluiten. De sluis zal vanaf 1 oktober gesloten worden in plaats van 1 november. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de provincie.

 • Bijeenkomsten over toekomst Ter Aar/Korteraar en Nieuwveen

  (05-09-2019)

  Hoe ziet uw dorp er over 20 jaar uit? Is de dorpskern nog steeds zo gezellig of staan de winkels leeg? Zijn er genoeg woningen voor jongeren en senioren? Voor de zomer zijn we gestart met het maken van een Omgevingsvisie voor de hele gemeente. Dat doen we samen met zoveel mogelijk inwoners, verenigingen, ondernemers en organisaties! In deze visie staat straks beschreven hoe wij met elkaar denken over de omgeving waarin we wonen, werken en recreëren.  

 • 25 jaar in dienst bij Zwembad De Wel

  (01-09-2019)

  Dit jaar is Diana 25 jaar in dienst bij zwembad De Wel, een goede reden om Diana beter te leren kennen. 

 • Onze gemeente Nieuwkoop in 2040...

  (21-05-2019)

  Hoe zien dorpen, wegen, polders en plassen van de gemeente Nieuwkoop er in de toekomst uit? Lopen er nog koeien in de wei of staan daar inmiddels huizen of zonnepanelen? Zijn we in onze gemeente nog steeds zo gezond en kunt u in onze dorpen nog gezellig winkelen? 

 • Negatief zwemadvies Meijepark

  (02-05-2019)

  De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) heeft namens de Provincie Zuid-Holland met ingang van 1 mei 2019 een permanent negatief zwemadvies ingesteld voor het Meijepark in Nieuwkoop.

 • Afval Scheiden Loont

  (05-04-2019)

  De gemeenteraad stemde 4 april 2019 in met het voorstel van het college om ‘Afval Scheiden Loont’ in te voeren in gemeente Nieuwkoop. Op deze pagina leest u wat er gaat veranderen en wat dat voor u betekent. Ook geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

 • Veelgestelde vragen Afval Scheiden Loont

  (05-04-2019)

  ‘Afval Scheiden Loont’ brengt voor u de nodige veranderingen met zich mee. We hebben dan ook alvast een aantal veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen en denkt u dat meerdere mensen deze vraag ook hebben? Neem dan contact met ons op via afval@nieuwkoop.nl.

 • Vragen & antwoorden ontwikkelingen nabij Intratuin en centrumplan Ter Aar

  (21-11-2018)

  Supermarktketen Vomar is van plan een supermarkt te openen in Ter Aar. De ondernemer en de ontwikkelaar Hoorne Vastgoed zijn in principe van plan om deze winkel, samen met andere winkels, te openen achter de Intratuin. 

 • Rijnland toetst objecten op keringen

  (06-11-2018)

  Het hoogheemraadschap van Rijnland voert het project Toetsing Regionale Keringen uit. Sluizen, gemalen, molens, ect. worden gecontroleerd op veiligheid. 

 • Ontwikkelingen achter Intratuin

  (19-07-2018)

  17 januari heeft de raad besloten af te zien van het verder uitwerken van het scenario C (Vomar supermarkt ter plaatse van de huidige sporthal De Vlinder) en scenario D (Vomar supermarkt centraal in het centrum). Scenario C kon niet op draagvlak rekenen van de huidige ondernemers, de dorpsraad en de aanwonenden van de Westkanaalweg en scenario D bleek financieel onhaalbaar

Archief
Top