Nieuws

 • Nieuws Coronavirus

  Voor alle actuele informatie over het coronavirus en geldende maatregelen, adviezen en regelingen verwijzen wij u naar www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

  • Maatregelen Coronavirus voor ondernemers 12-03-2021

   Wat betekenen de maatregelen voor uw bedrijf?

  • Corona en winkelen en boodschappen doen 10-02-2021

   Alleen winkels die essentieel zijn blijven open. Dit zijn winkels gericht op de eerste levensbehoeften. Warenmarkten die levensmiddelen (eten en drinken) verkopen mogen ook open blijven. Alle winkels sluiten om uiterlijk 20.00 uur.

  • Aangescherpte maatregelen vanaf woensdag 4 november 22.00 uur 04-11-2020

   Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen.

  • Bestaande maatregelen opnieuw verscherpt 14-10-2020

   Gisteren tijdens de persconferentie heeft het kabinet vanwege de oplopende cijfers de bestaande maatregelen opnieuw verscherpt. Voor de komende periode is een routekaart gemaakt, zodat iedereen precies kan zien waar welke regels van kracht zijn.

  • Dringend advies tot dragen van mondkapjes 05-10-2020

   Vanaf woensdag 30 september geldt het dringende advies aan alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes zoals:

  • Houd 't zelf in de hand 20-07-2020

   Nog steeds blijven we stapjes vooruit zetten in de corona-aanpak. Maar regels blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. De vakantieperiode is inmiddels begonnen en onder het motto “Houd ’t zelf in hand” hopen we dat iedereen ook van de vakantie kan genieten.

  • Bericht van wethouder Wolters aan het zorgpersoneel en zorgzame inwoners 27-03-2020

   Met zijn allen staan we voor een enorme uitdaging door de wereldwijde uitbraak van het Corona virus. Er zijn veel zorgen en onzekerheden. Ook in Nieuwkoop hebben we hiermee te maken.

 • Nieuws algemeen

  • Aanbod openbaar vervoer wijzigt 02-12-2021

   In 2022 wijzigt het aanbod openbaar vervoer in onze gemeente. Doordat er minder reizigers in de bus stappen is Arriva genoodzaakt om aanpassingen door te voeren. In onze gemeente rijden drie belangrijke streekbussen: de buslijnen 101, 147/247 en 182.

  • Goed idee voor uw dorp 26-11-2021

   De gemeente Nieuwkoop stimuleert initiatieven voor en door de Nieuwkoopse samenleving.

  • Zeg NEE tegen geweld tegen vrouwen 25-11-2021

   Nieuwkoop doet mee aan de internationale campagne Orange the world en zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen.  

  • Stop verkoop papieren gezondheidsverklaringen 25-11-2021

   Per 1 januari 2022 stopt de verkoop van papieren gezondheidsverklaringen voor het rijbewijs en het groot rijbewijs ( categorieën C1,C,C1E,CE, D1,D,D1E en DE). De huidige voorraad wordt nog verkocht zolang de voorraad strekt.

  • Eerste Tiny Forest in de gemeente Nieuwkoop geplant! 25-11-2021

   Vandaag was een bijzondere dag! De kinderen van IKC De Vaart staken samen met de buitendienst van de gemeente Nieuwkoop en IVN Natuureducatie de handen uit de mouwen om het eerste Tiny Forest in de gemeente Nieuwkoop te planten. In het ‘Natuurbos’ in Ter Aar staan maar liefst 1.000 jonge boompjes en struiken. 

  • Wijkagenten aan het woord 22-11-2021

   In deze donkere dagen zijn inbrekers extra actief. Vooral vanaf eind november tot begin januari is er een stijging te zien in het aantal woninginbraken.

  • Najaar: het ideale plantseizoen 16-11-2021

   Wist u dat het najaar het ideale moment is om in de tuin aan de slag te gaan? 

  • Bestemmingsplan Weteringplein 08-11-2021

   Op 2 november 2021 heeft het college van B&W besloten om de bestemmingsplanprocedure voor het bestemmingsplan Weteringplein (Centrumlocatie Nieuwveen) te starten. Het bestemmingsplan is daarom nu vrijgegeven voor inzage met de mogelijkheid voor het geven van ‘zienswijzen’.

  • Ontwerp bestemmingsplan Koetshuisplantsoen ter inzage 08-11-2021

   Om aan de Dorpsstraat 33 te Nieuwkoop 31 sociale huurwoningen te bouwen is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het project staat bekend onder de naam 'Koetshuisplantsoen'. Aan de Dorpsstraat komen 18 appartementen, aan de kant van de ringvaart 13 rijwoningen voor senioren. Ook is er ruimte voor parkeerplaatsen en groen.

  • Een laag inkomen en toch uitgebreid verzekerd tegen ziektekosten? 02-11-2021

   U wilt graag goed verzekerd zijn, maar u kunt een uitgebreide zorgverzekering niet betalen? Mogelijk komt u dan in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid.

  • Start sloop oude basisscholen   23-10-2021

   VSM Sloopwerken start begin november met de sloop van de drie oude basisscholen, de Fontein, Het Kompas en De Vosseschans, in Ter Aar. De leerlingen zijn inmiddels verhuisd naar IKC De Vaart. De oude schoolgebouwen staan nu leeg.   

  • Gemeenteraadsverkiezingen 06-09-2021

   Op woensdag 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats.

  • Nieuwkoop on the Move 16-08-2021

   Afgelopen anderhalf jaar hielden we ons massaal aan de maatregelen. Dit hield helaas ook in dat we in mindere mate konden sporten en samenkomen. Nu de besmettingscijfers teruglopen, de overheid de maatregelen langzaam versoepelt en het "normale" leven weer opgang komt is het tijd om nog beter voor onszelf te gaan zorgen. De aankomende tijd  zijn er veel clubs, verenigingen  en sportcoaches die graag samen met u in beweging komen.

  • Sportakkoord - Uitnodiging interactieve webinars 02-03-2021

   Een belangrijk onderdeel van het (lokale) Sportakkoord is het structureel versterken van de sport, zodat meer mensen met meer plezier gaan en blijven sporten en bewegen. Hierbij zijn vitale, toekomstbestendige en zelfredzame sportaanbieders een belangrijke schakel.

  • Gemeente investeert de aankomende jaren miljoenen in verkeersveiligheid 11-12-2020

   Om er voor te zorgen dat gemeente Nieuwkoop ook in de toekomst veilig, bereikbaar en leefbaar blijft heeft de gemeenteraad 10 december het gemeentelijk verkeer-en vervoersplan (GVVP) vastgesteld. In dit plan staan de ambities en doelen op het gebied van verkeer en vervoer voor de komende tien jaar beschreven.

  • AANPASSINGEN PROGRAMMA WEEK VAN DE DUURZAAMHEID 07-10-2020

   Bij het organiseren van de week was rekening gehouden met de toenmalige corona beperkingen. Helaas zijn er vorige week nieuwe maatregelen bij gekomen en zien wij ons genoodzaakt een aantal aanpassingen aan het programma doen.

  • Ter Aar denkt na over toekomst dorpshart 20-03-2020

   Hét dorpshart van Ter Aar moet een aantrekkelijke plek zijn met een sterke mix van functies waar je efficiënt je boodschappen kan doen. Daar zijn ondernemers, vastgoed eigenaren en ook inwoners het wel over eens.

  • Papier en karton aanbieden 25-02-2020

   U kunt op verschillende manieren uw papier en karton aanbieden: Zelf wegbrengen of aan de weg zetten in dozen of een minicontainer. In onze gemeente zijn diverse verenigingen, kerken en organisaties actief met de inzameling van papier en karton.

  • Tegemoetkoming medisch afval 01-10-2019

   Heeft u door chronische ziekte of een handicap veel medisch afval? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming.

  • Afval Scheiden Loont 05-04-2019

   De gemeenteraad stemde 4 april 2019 in met het voorstel van het college om ‘Afval Scheiden Loont’ in te voeren in gemeente Nieuwkoop. Op deze pagina leest u wat er gaat veranderen en wat dat voor u betekent. Ook geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

  • Veelgestelde vragen Afval Scheiden Loont 05-04-2019

   ‘Afval Scheiden Loont’ brengt voor u de nodige veranderingen met zich mee. We hebben dan ook alvast een aantal veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen en denkt u dat meerdere mensen deze vraag ook hebben? Neem dan contact met ons op via afval@nieuwkoop.nl.

Top