Nieuws

 • Ondernemerscontest # Rijn- en Veenstreek Pitcht

  (10-07-2020)

  Pitch je "1,5 meter samenleving" ondernemingsplan voor een innovatief en creatief Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem

 • Wijk Schoterveld aardgasvrij?

  (10-07-2020)

  Gemeenten moeten in 2021 een Transitievisie Warmte hebben opgesteld. In deze visie staat welke wijken als eerste in aanmerking komen om van het aardgas af te gaan. Het Rijk wil namelijk dat vanaf 2050 alle woningen en gebouwen van het aardgasnet af zijn en op een duurzaam alternatief zijn aangesloten.

 • (sport)Kantines en sporthallen weer open

  (09-07-2020)

  Sinds 1 juli mag ook de horeca bij (sport) verenigingen en sportscholen weer open. Dat is goed nieuws natuurlijk. Ook voor deze horeca gelden specifieke coronamaatregelen. De protocollen hiervoor staan op de website van de rijksoverheid in het ‘Heropening horecaprotocol’. Kantines van verenigingen en sportscholen vallen onder de richtlijnen specifiek voor fastservice (hoofdstuk 9 in het protocol).

 • Openingstijden Milieustraat

  (08-07-2020)

  De Milieustraat was tijdelijk langer open om de drukte beter te kunnen spreiden. Vanaf maandag 13 juli gelden weer de gebruikelijke openingstijden:

 • Nomineer iemand voor de (jeugd)vrijwilligersprijs!

  (08-07-2020)

  De gemeente reikt in januari 2021 de Jeugd- en de Vrijwilligersprijs 2020 uit. Beide prijzen zijn voor inwoners uit de gemeente Nieuwkoop die zich belangeloos inzetten voor de Nieuwkoopse samenleving. Bijvoorbeeld voor een club of vereniging of gewoon voor de mensen om zich heen.

 • Ziendesluis gestremd

  (08-07-2020)

  In verband met problemen aan de sluisdeuren zal de Ziendesluis vanaf 08-07-2020 voor een nog onbepaalde tijd gestremd zijn.

 • Uitreiking Lintjesregen 2020

  (03-07-2020)

  Vandaag reiken de burgemeesters in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uit aan de vele Nederlanders die zich langdurig hebben ingezet voor de samenleving.

 • Nieuwe noodverordening, stap vooruit

  (02-07-2020)

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

 • Woonbijlage in Nieuwkoop Nieuws!

  (02-07-2020)

  Deze week vindt u in Nieuwkoop Nieuws de woonbijlage van de gemeente Nieuwkoop. In deze bijlage vertellen we u over onze plannen rondom het bouwen van woningen voor verschillende doelgroepen in de gemeente. U kunt de woonbijlage onder aan deze pagina downloaden. 

 • Inspraak nota Detailhandel

  (25-06-2020)

  Onze visie op detailhandel was tien jaar oud en daarom hebben wij deze aangepast. De nieuwe visie is in concept klaar. 

 • Ontwerpbestemmingsplan Paradijsweg ter inzage

  (24-06-2020)

  Vanaf 25 juni 2020 ligt het ontwerpbestemmingsplan Paradijsweg Westzijde – fase 1 acht weken ter inzage. Dit is twee weken langer dan gebruikelijk door de vakantieperiode.

 • Inspraak beleidsnota Detailhandel

  (24-06-2020)

  Onze visie op detailhandel was tien jaar oud en daarom hebben wij deze aangepast. De nieuwe visie is in concept klaar. Er is een zorgvuldig proces doorlopen met ondernemers, vastgoedeigenaren, raadsleden en beleidsambtenaren. 10 februari 2020 spraken we met ondernemers en raadsleden en presenteerden we de conceptbeleidsnota Detailhandel. 

 • Meedenken over recreatie en toerisme

  (23-06-2020)

  Onze gemeente heeft unieke en prachtige natuur en recreatiegebieden. Dat is voor u als inwoners fijn en misschien ook wel heel gewoon. Toch weten ook toeristen Nieuwkoop steeds vaker te vinden. Alle ontwikkelingen en onze visie op recreatie en toerisme hebben we vastgelegd in het vernieuwde beleidsplan recreatie en toerisme Gemeente Nieuwkoop. Inwoners en ondernemers kunnen tot 25 juli reageren op het plan.  

 • Eikenprocessierups gezien? Meld het ons via ‘Verbeter de buurt’

  (12-06-2020)

  De eikenprocessierups is de rups van een nachtvlinder. Op eikenbomen door heel het land kunnen in de zomermaanden behaarde rupsen zitten. Contact met deze rupsen kan zorgen voor jeuk, huiduitslag en irritatie aan luchtwegen voor mens en dier.  

 • Tijdelijke regeling: EU-rijbewijzen langer geldig onder voorwaarden

  (08-06-2020)

  Binnen Europa kunt u tijdelijk (tot en met 31 augustus 2020) blijven doorrijden met uw verlopen rijbewijs. 

 • Testen op het coronavirus

  (04-06-2020)

  Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

 • Scholen en opvang weer van start

  (03-06-2020)

  Na een lange periode van thuisonderwijs mochten de basisscholen en kinderopvang vanaf 11 mei weer starten. Vanaf deze week mag ook het Ashram college in Nieuwkoop haar deuren weer openen.
   

 • Algemene pagina Coronavirus

  (02-06-2020)

  Als gemeente vragen wij onze inwoners om de adviezen van RIVM en GGD op te volgen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo proberen we te voorkomen dat grote groepen (kwetsbare) mensen ziek worden.

 • Nieuwe hotspots hondencampagne

  (02-06-2020)

  Veel hondenbaasjes ruimen netjes de poep op en lijnen hun hond aan op de plekken waar dat moet. Hartstikke goed! Het gaat echter nog niet overal goed. Daarom geven we met deze campagne extra aandacht aan het opruimen van hondenpoep en de regels voor het uitlaten van honden.

 • Extra ruimte terrassen

  (01-06-2020)

  De horeca is vanaf maandag 1 juni 12:00 uur weer open.

 • Corona-aanpak: de volgende stap

  (20-05-2020)

  De Nederlandse corona‐aanpak is erop gericht het virus maximaal onder controle te houden, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Inmiddels zijn er door de naleving van de maatregelen goede resultaten bereikt; de cijfers laten een positieve ontwikkeling zien en dus komt er stap voor stap meer ruimte.

 • Aanleg Papeneiland in volle gang

  (18-05-2020)

  We zijn op dreef met de aanleg van het Papeneiland in de Langeraarse plas.

 • Indienen aanvraag lintje uiterlijk 1 augustus

  (15-05-2020)

  Wilt u iemand voorstellen voor een lintje? Doe dit uiterlijk 1 augustus 2020.

 • Speeldeskundigen denken met ons mee!

  (13-05-2020)

  Bij het opknappen van speelplaatsen krijgen wij hulp van speeldeskundigen uit onze gemeente.

 • Welke beroepen mogen zich laten testen op corona?

  (12-05-2020)

  Bij de corona test drive-in kunnen verschillende beroepsgroepen zich laten testen op het coronavirus. Daarmee kan worden vastgesteld of iemand het coronavirus op dat moment heeft. 

 • Versoepeling van de maatregelen

  (08-05-2020)

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven. Om het coronavirus onder controle te blijven houden is de naleving van de belangrijkste basisregels belangrijker dan ooit.

 • Jeugd mag weer buiten sporten  

  (01-05-2020)

  Sinds 29 april mogen sportverenigingen en aanbieders van sport en bewegen sommige sportactiviteiten voor de jeugd weer voorzichtig opstarten. Verenigingen kunnen hun jeugdleden tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 18 jaar onder begeleiding een aangepaste buitentraining aanbieden.

 • Wees kritisch op bemiddelingsbureau’s

  (24-04-2020)

  De afgelopen periode zijn verschillende ondernemers benaderd door bepaalde bemiddelingsbureau’s. Zij bieden aan ondernemers te ondersteunen bij het aanvraagproces voor steunmaatregelen van de overheid. Een van die steunmaatregelen betreft de Tozo-regeling die door de gemeente wordt uitgevoerd.

 • Steunfonds en extra gemeentelijke regelingen

  (09-04-2020)

  De coronacrisis heeft een zeer grote impact op de Nederlandse samenleving. Dat geldt ook voor de gemeente Nieuwkoop. Niet alleen voor onze inwoners, maar ook voor onze bedrijven en (maatschappelijke) organisaties. 

 • Voorkom extra drukte op de Milieustraat

  (08-04-2020)

  De Milieustraat is gewoon open, wel zien we dat het een stuk drukker is dan normaal. Kunt u uw bezoek even uitstellen? Dan vragen we u dit te doen. Kom alleen als het echt noodzakelijk is.

 • Bericht van de burgemeester

  (02-04-2020)

  Lieve mensen, 31 maart heeft het kabinet de maatregelen in de aanpak van het coronavirus tot 28 april verlengd. We doen er met zijn allen alles aan om verspreiding van het virus tegen te gaan.

 • Slimmer chillen = corona killen

  (31-03-2020)

  Chillen met je vrienden? Hoe doe je dat eigenlijk in coronatijd?

 • Bericht van wethouder Wolters aan het zorgpersoneel en zorgzame inwoners

  (27-03-2020)

  Met zijn allen staan we voor een enorme uitdaging door de wereldwijde uitbraak van het Corona virus. Er zijn veel zorgen en onzekerheden. Ook in Nieuwkoop hebben we hiermee te maken.

 • Bericht van wethouder Antoinette Ingwersen aan ondernemers

  (27-03-2020)

  Met de komst van het coronavirus zijn het onzekere tijden in Nederland. Voor iedereen, maar zeker ook voor onze ondernemers. Hoelang gaat het duren en wat heeft dit voor consequenties? Vragen waar ook ik (nog) geen antwoord op heb.   

 • Q&A Coronavirus veiligheidsregio Hollands Midden

  (26-03-2020)

  In de regio komen er veel vragen binnen van inwoners, ondernemers en professionals in de vitale sectoren. De Veiligheidsregio Hollands Midden heeft deze vragen met de antwoorden hierop gebundeld in een document. 

 • CJG Nieuwkoop

  (26-03-2020)

  In deze tijd waarbij er door de overheid maatregelen zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan vraagt wel wat van uw gezin. Als ouder werkt u thuis, de kinderen gaan niet naar school en naar buiten ligt niet voor de hand.

 • Handhaving maatregelen coronavirus

  (25-03-2020)

  Toezicht & Handhaving controleert dagelijks of inwoners en ondernemers/bedrijven zich houden aan de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onze toezichthouders kunnen niet overal tegelijk zijn en hebben jullie hulp hard nodig. Neem de maatregelen serieus en volg de adviezen van het RIVM en de GGD op.

 • Wethouder Elkhuizen: 'We kunnen nu niet sporten zoals we gewend zijn'

  (24-03-2020)

  Wethouder Guus Elkhuizen leeft mee met alle (sportieve)inwoners in deze tijd , hij zegt er het volgende over:

 • Criminelen maken gebruik van Coronavirus

  (20-03-2020)

  Het coronavirus wordt veelvuldig gebruikt door criminelen. Babbeltrucs, phishing, valse (verkoop) websites, en brieven over anti-bacteriële pinpasjes zijn daar voorbeelden van.

 • Ter Aar denkt na over toekomst dorpshart

  (20-03-2020)

  Hét dorpshart van Ter Aar moet een aantrekkelijke plek zijn met een sterke mix van functies waar je efficiënt je boodschappen kan doen. Daar zijn ondernemers, vastgoed eigenaren en ook inwoners het wel over eens.

 • Uitstel betaling ondernemers

  (19-03-2020)

  SVHW (Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling) neemt maatregelen om ondernemers en ZZP-ers meer ruimte te geven om de lokale belastingen te betalen. Op deze manier hoopt SVHW enige financiële verlichting te creëren, aangezien de omzet van velen vanwege de Corona uitbraak onder druk staat.

 • Rode Kruis: coronavirus

  (18-03-2020)

  Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn via 070-4455 888. 

 • Consequenties coronavirus voor uitvaarten

  (18-03-2020)

  De gemeente Nieuwkoop volgt de instructies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD op. Daarnaast is er afstemming met relevante organisaties in de uitvaartbranche.

 • Noodopvang voor kinderen

  (18-03-2020)

  Vanaf 11 mei zijn de scholen en de BSO weer gedeeltelijke open. De kinderopvang en gastouderopvang zijn weer volledig open. Voor ouders die werken binnen de cruciale beroepen en extra opvang nodig is er noodopvang beschikbaar.  

 • Beste kinderen

  (18-03-2020)

  Tot een paar weken geleden had je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord: het Coronavirus. Nu hoor en zie je het overal. Van het Coronavirus kun je ziek worden. Als je jong en gezond bent is dat niet zo erg, maar voor mensen die ouder zijn of een zwakkere gezondheid hebben kan het gevaarlijk zijn.

 • Regeling voor ondernemers 

  (17-03-2020)

  Bepaalde sectoren en bedrijven worden hard getroffen door de pandemie van het Coronavirus. De regering heeft voor ondernemers steunmaatregelen getroffen. 

 • Burgemeester steekt inwoners hart onder de riem

  (16-03-2020)

  Het kabinet heeft zondag 15 maart bekendgemaakt dat de scholen voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs, kinderopvangcentra, horeca en sportverenigingen sluiten tot en met maandag 6 april om verdere verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te voorkomen. De scholen en kinderdagverblijven blijven open voor kinderen van ouders die werken in de vitale sectoren. 

 • Aangepaste dienstverlening 

  (16-03-2020)

  De dienstverlening van de gemeente blijft beschikbaar voor inwoners en ondernemers. Wel is de dienstverlening door het Coronavirus anders dan u gewend bent.

 • Coronavirus vastgesteld bij inwoner Nieuwkoop

  (12-03-2020)

  Bij een inwoner van onze gemeente is het COVID-19 (het nieuwe coronavirus) vastgesteld. De inwoner verblijft met zijn familie momenteel in thuisisolatie.

 • Papier en karton aanbieden

  (25-02-2020)

  U kunt op verschillende manieren uw papier en karton aanbieden: Zelf wegbrengen of aan de weg zetten in dozen of een minicontainer. In onze gemeente zijn diverse verenigingen, kerken en organisaties actief met de inzameling van papier en karton.

 • Alles over GFT+E!

  (28-01-2020)

  GFT+E? Veel inwoners weten wat de afkorting GFT betekent: groente-,fruit- en tuinafval. De E is er bijgekomen en staat voor etensresten.

 • Afval Scheiden Loont is gestart

  (16-01-2020)

  Het is zover! 1 januari zijn we gestart met Afval Scheiden Loont. Na de start heeft u zelf meer invloed op de kosten die u betaalt voor uw afval. Uw afvalstoffenheffing bestaat dan niet uit één maar uit twee delen.

 • Tegemoetkoming medisch afval

  (01-10-2019)

  Heeft u door chronische ziekte of een handicap veel medisch afval? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming.

 • Afval Scheiden Loont

  (05-04-2019)

  De gemeenteraad stemde 4 april 2019 in met het voorstel van het college om ‘Afval Scheiden Loont’ in te voeren in gemeente Nieuwkoop. Op deze pagina leest u wat er gaat veranderen en wat dat voor u betekent. Ook geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

 • Veelgestelde vragen Afval Scheiden Loont

  (05-04-2019)

  ‘Afval Scheiden Loont’ brengt voor u de nodige veranderingen met zich mee. We hebben dan ook alvast een aantal veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen en denkt u dat meerdere mensen deze vraag ook hebben? Neem dan contact met ons op via afval@nieuwkoop.nl.

Top