Nieuws

 • Onderzoek houtopstanden

  (18-07-2019)

  De komende periode inventariseert de heer Duifhuizen van boomadviesbureau Duifhuizen alle geriefbosjes, hakhoutbosjes, pestbosjes, houtsingels, houtwallen, eendenkooien, veekeringen en singels (ook wel houtopstanden genoemd) in het openbaar gebied van de gemeente. 

 • Wijkagenten aan het woord: inbraak

  (17-07-2019)

  De vakantieperiode breekt bijna aan. U heeft een mooie reis geboekt. Misschien vertrekt u wel met het vliegtuig naar een tropische bestemming, of u gaat met de caravan naar Italië. Terwijl wij vakantie vieren zijn de inbrekers aan het werk. Met deze tips van de wijkagenten verkleint u de kans op een inbraak.

 • Laag inkomen en wasmachine of koelkast aan vervanging toe?

  (16-07-2019)

  De gemeente Nieuwkoop wil mensen die al langere tijd een laag inkomen hebben ondersteunen. Is uw wasmachine kapot of de koelkast aan vervanging toe? Maak dan gebruik van de regeling ‘duurzame gebruiksgoederen’.

 • Muziek op het terras

  (11-07-2019)

  We hebben gemerkt dat er op Facebook wat ophef dan wel verwarring is ontstaan over de berichten van Strand Zomer. Op hun Facebookpagina laten zij weten dat er geen bandjes meer mogen spelen op het terras. Graag willen wij hierop reageren om het één en ander uit te leggen.

 • Plannen voor de Kerkweg in Ter Aar

  (04-07-2019)

  Sinds januari is duidelijk (n.a.v besluiten raad) dat definitief de Vomar achter de Intratuin komt met de mogelijkheid voor extra detailhandel. In de grootste ruimte (Kerkweg 28B) komt de Vomar; in de andere ruimte (Kerkweg 28C) komt naar verwachting andere detailhandel. Wat voor detailhandel dat wordt, is nog niet bekend.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  (03-06-2019)

  Overal in de gemeente zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Toch zouden deze personen best eens in het zonnetje gezet mogen worden.

 • Profiel burgemeester

  (24-05-2019)

  Frans Buijserd gaat met pensioen en dus zoekt Nieuwkoop een nieuwe burgemeester. Een burgemeester wordt benoemd bij Koninklijk Besluit. De gemeenteraad zoekt een geschikte kandidaat.

 • Onze gemeente Nieuwkoop in 2040...

  (21-05-2019)

  Hoe zien dorpen, wegen, polders en plassen van de gemeente Nieuwkoop er in de toekomst uit? Lopen er nog koeien in de wei of staan daar inmiddels huizen of zonnepanelen? Zijn we in onze gemeente nog steeds zo gezond en kunt u in onze dorpen nog gezellig winkelen? 

 • Negatief zwemadvies Meijepark

  (02-05-2019)

  De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) heeft namens de Provincie Zuid-Holland met ingang van 1 mei 2019 een permanent negatief zwemadvies ingesteld voor het Meijepark in Nieuwkoop.

 • Afval Scheiden Loont

  (05-04-2019)

  De gemeenteraad stemde 4 april 2019 in met het voorstel van het college om ‘Afval Scheiden Loont’ in te voeren in gemeente Nieuwkoop. Op deze pagina leest u wat er gaat veranderen en wat dat voor u betekent. Ook geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

 • Veelgestelde vragen Afval Scheiden Loont

  (05-04-2019)

  ‘Afval Scheiden Loont’ brengt voor u de nodige veranderingen met zich mee. We hebben dan ook alvast een aantal veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen en denkt u dat meerdere mensen deze vraag ook hebben? Neem dan contact met ons op via afval@nieuwkoop.nl.

 • Vragen & antwoorden ontwikkelingen nabij Intratuin en centrumplan Ter Aar

  (21-11-2018)

  Supermarktketen Vomar is van plan een supermarkt te openen in Ter Aar. De ondernemer en de ontwikkelaar Hoorne Vastgoed zijn in principe van plan om deze winkel, samen met andere winkels, te openen achter de Intratuin. 

 • Rijnland toetst objecten op keringen

  (06-11-2018)

  Het hoogheemraadschap van Rijnland voert het project Toetsing Regionale Keringen uit. Sluizen, gemalen, molens, ect. worden gecontroleerd op veiligheid. 

 • Ontwikkelingen achter Intratuin

  (19-07-2018)

  17 januari heeft de raad besloten af te zien van het verder uitwerken van het scenario C (Vomar supermarkt ter plaatse van de huidige sporthal De Vlinder) en scenario D (Vomar supermarkt centraal in het centrum). Scenario C kon niet op draagvlak rekenen van de huidige ondernemers, de dorpsraad en de aanwonenden van de Westkanaalweg en scenario D bleek financieel onhaalbaar

Archief
Top