Nieuws

 • Cursusaanbod GGZ Rivierduinen  

  (22-04-2019)

  GGZ Rivierduinen organiseert de komende tijd weer diverse voorlichtingsbijeenkomsten en cursussen. 

 • Cursisten ontvangen certificaat

  (20-04-2019)

  Meer dan honderd cursisten uit de regio Holland Rijnland hebben een cursus Nederlands, rekenen of digitale vaardigheden gevolgd. Op 1 april lag er voor deze enthousiaste cursisten een certificaat klaar.

 • Koningsdag en dodenherdenking

  (19-04-2019)

  Rond Koningsdag en 4 en 5 mei worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Kijk voor de volledige programma’s op de websites van de Oranjeverenigingen.

 • Ledenvergadering Dorpsraad Het Vosje

  (18-04-2019)

  Dorpsraad het Vosje houdt woensdag 15 mei vanaf 20.00 uur in De Vlinder in Ter Aar haar Algemene Ledenvergadering (ALV). Dit is een bijeenkomst waarbij alle inwoners van Ter Aar en Korteraar welkom zijn. Na het administratieve gedeelte vertelt om 20.45 uur de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop over de Postcoderoos: een mogelijkheid om gezamenlijk duurzame energie op te wekken, zonder dat u op uw eigen dak zonnepanelen hoeft te plaatsen. 

 • Wat doet u voor een betere wereld?

  (18-04-2019)

  De schoonwandelgroep uit Ter Aar maakte 28 maart een bijzondere wandeling. De groep bestond uit vier enthousiaste natuurliefhebbers die samen op een stuk van ruim 2 kilometer twee volle vuilniszakken zwerfafval verzamelden.

 • Word u ook taalcoach?  

  (18-04-2019)

  Arabische en Eritrese vrouwen in onze gemeente willen graag de Nederlandse taal leren. Hier kunnen ze wel wat hulp bij gebruiken. Een taalcoach biedt die hulp. 

 • Centrummanager in de gemeente

  (18-04-2019)

  Sinds begin april is er een Centrummanager aangesteld voor de gemeente Nieuwkoop. Haar naam is Audrey van Doornspeek.

 • Schooldakrevolutie

  (17-04-2019)

  Vertegenwoordigers van schoolbesturen, gemeenten in de regio waaronder Nieuwkoop, Omgevingsdienst West-Holland en Stichting Schooldakrevolutie hebben de intentie uitgesproken om aan de slag te gaan met het duurzaam maken van scholen.

 • Tulip Festival

  (12-04-2019)

  Op 12 april gaat voor de eerste keer het Tulip Festival van start in Nieuwkoop en omgeving. Dit festival duurt vijf weken waarbij bezoekers op vrijdag en zaterdag 'heel Holland in het klein’ kunnen ontdekken.

 • Wijkagenten aan het woord

  (12-04-2019)

  De lente is aangebroken en dat betekent warmere temperaturen en meer mensen die weer van de natuur gaan genieten. Tijd om u in deze column wat meer te vertellen over varen en de regels op het water.

 • Glasvezel in buitengebied Nieuwkoop

  (09-04-2019)

  Op 6 februari 2019 is de eerste schop in de grond gegaan voor de aanleg van het glasvezelnetwerk van GlasDraad Groene Hart. De glasvezelpartij sloot vorig jaar een succesvolle vraagbundeling af in de buitengebieden van onder andere Nieuwkoop.

 • Een dagje erop uit met een laag inkomen?  

  (09-04-2019)

  Voor u het weet breekt de zomervakantie weer aan. Veel gezinnen gaan er dan lekker op uit. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. In gezinnen met een laag inkomen is vaak geen geld voor een uitstapje. Daarom biedt de gemeente Nieuwkoop deze gezinnen de mogelijkheid om er tijdens de zomerperiode toch even tussenuit te kunnen.   
   

 • Afval Scheiden Loont

  (05-04-2019)

  De gemeenteraad stemde 4 april 2019 in met het voorstel van het college om ‘Afval Scheiden Loont’ in te voeren in gemeente Nieuwkoop. Op deze pagina leest u wat er gaat veranderen en wat dat voor u betekent. Ook geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

 • Veelgestelde vragen Afval Scheiden Loont

  (05-04-2019)

  ‘Afval Scheiden Loont’ brengt voor u de nodige veranderingen met zich mee. We hebben dan ook alvast een aantal veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen en denkt u dat meerdere mensen deze vraag ook hebben? Neem dan contact met ons op via afval@nieuwkoop.nl.

 • Een dagje erop uit met een laag inkomen?

  (01-04-2019)

  Voor u het weet breekt de zomervakantie weer aan. Veel gezinnen gaan er dan lekker op uit. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. In gezinnen met een laag inkomen is vaak geen geld voor een uitstapje. Daarom biedt de gemeente Nieuwkoop deze gezinnen de mogelijkheid om er tijdens de zomerperiode toch even tussenuit te kunnen.   

 • Uitnodiging nieuwe inwoners

  (29-03-2019)

  Nieuwe inwoners van de gemeente Nieuwkoop (gevestigd 1-1-2018 maart 2019) hebben deze week een uitnodiging ontvangen voor een  kennismakingsdag op 18 mei in het gemeentehuis.

 • Vragen & antwoorden ontwikkelingen nabij Intratuin en centrumplan Ter Aar

  (21-11-2018)

  Supermarktketen Vomar is van plan een supermarkt te openen in Ter Aar. De ondernemer en de ontwikkelaar Hoorne Vastgoed zijn in principe van plan om deze winkel, samen met andere winkels, te openen achter de Intratuin. 

 • Rijnland toetst objecten op keringen

  (06-11-2018)

  Het hoogheemraadschap van Rijnland voert het project Toetsing Regionale Keringen uit. Sluizen, gemalen, molens, ect. worden gecontroleerd op veiligheid. 

 • Intratuin locatie

  (19-06-2018)

  Ondernemers en omwonenden hebben hun zorgen geuit over de mogelijke komst van een supermarkt achter de Intratuin in Ter Aar. Ook als gemeente zijn we geen voorstander van de komst van een supermarkt op deze locatie. We hebben dit aangegeven bij de ontwikkelaar. Om de mogelijkheden voor deze locatie goed te onderzoeken, heeft de gemeenteraad op 8 maart 2018 een voorbereidingsbesluit genomen. 

Archief
Top