Nieuws

 • Nieuwe babsen

  (19-05-2019)

  We hebben twee nieuwe buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand. Rob van Hilten en Andra Vlaardingerbroek mogen vanaf nu huwelijken voltrekken in de gemeente Nieuwkoop. Zij stellen zich aan u voor.

 • Werkzaamheden voetbalvelden

  (17-05-2019)

  StiBuNi renoveert weer een aantal natuurgrasvelden op de voetbalcomplexen.

 • Op zoek naar reservetellers en stembureauleden

  (16-05-2019)

  Met spoed zijn we op zoek naar reserve stembureauleden en tellers voor de Europese Verkiezingen op donderdag 23 mei.

 • Een bijdrage in de schoolkosten

  (16-05-2019)

  Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen en gelijke kansen krijgen. Daarom werkt de gemeente sinds vorig jaar samen met de Stichting Leergeld. Stichting Leergeld helpt gezinnen met schoolgaande kinderen tussen de 4 tot 18 jaar die het minder breed hebben door het betalen van bepaalde kosten.

 • Maatregelen water Argonnepark opgeheven

  (15-05-2019)

  Recent werden er bij watermonsters in het Argonnepark bacteriën aangetroffen die de ziekte van Weil zouden kunnen veroorzaken.

 • Een hond is hartstikke leuk!

  (15-05-2019)

  Als eigenaar van een hond weet u hoeveel plezier zo’n dier kan geven. Maar niet iedereen is dol op honden en zeker niet op hondenpoep. Het is de verantwoordelijkheid van de hondenbezitter om ervoor te zorgen dat anderen hier geen overlast van hebben.

 • Nieuwe vervoerder leerlingenvervoer

  (15-05-2019)

  Vanaf het schooljaar 2019/2020 is de vervoerder voor het leerlingenvervoer Willemsen- de Koning Groep BV. Willemsen-de Koning kwam als beste uit de bus bij de aanbesteding leerlingenvervoer.

 • Contracten sociaal domein

  (14-05-2019)

  Als gemeente zijn we verantwoordelijk voor het organiseren van jeugdhulp, zorg en welzijn (het sociaal domein) voor onze inwoners.

 • Wijkagenten aan het woord

  (09-05-2019)

  Het houdt niet op, niet vanzelf! Huiselijk geweld komt meer voor dan gedacht, ook hier in de gemeente.

 • Investeren in techniekonderwijs  

  (07-05-2019)

  De gemeente Nieuwkoop, het Ashram College, de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop, meerdere bedrijven uit de Rijnstreek en het Techniekhuis hebben gezamenlijk een subsidieverzoek ingediend bij het Ministerie van Volksgezondheid en Onderwijs om extra te investeren in techniekonderwijs in de regio. 

 • Klantonderzoek tevredenheid regiotaxi Holland Rijnland

  (06-05-2019)

  De regio Holland Rijnland laat een onderzoek uitvoeren naar de tevredenheid onder de klanten van de regiotaxi.

 • Inloopavond DrieKoppenland

  (03-05-2019)

  Op dinsdagavond 21 mei presenteren we u tijdens een inloopavond het voorlopig ontwerp van de buitenruimte van DrieKoppenland. 

 • Negatief zwemadvies Meijepark

  (02-05-2019)

  De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) heeft namens de Provincie Zuid-Holland met ingang van 1 mei 2019 een permanent negatief zwemadvies ingesteld voor het Meijepark in Nieuwkoop.

 • Een duurzaam dorp: wat doe je eraan?!

  (30-04-2019)

  Het gemeentebestuur wil op 22 mei 2019 in gesprek met inwoners en ondernemers over een duurzame gemeente. Welke rol is weggelegd voor de inwoners en wat verwachten zij van de gemeente als het gaat om duurzaamheid en energietransitie?  Wat maakt Nieuwkoop ‘duurzaam’? Wat kun je zelf doen en wat verwacht je van de gemeente?

 • Water in Argonnepark niet betreden

  (26-04-2019)

  In het Argonnepark in Ter Aar zijn bij het nemen van watermonsters bacteriën aangetroffen. Deze bacteriën kunnen de ziekte van Weil veroorzaken bij mensen en dieren.

 • Afval Scheiden Loont

  (05-04-2019)

  De gemeenteraad stemde 4 april 2019 in met het voorstel van het college om ‘Afval Scheiden Loont’ in te voeren in gemeente Nieuwkoop. Op deze pagina leest u wat er gaat veranderen en wat dat voor u betekent. Ook geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

 • Veelgestelde vragen Afval Scheiden Loont

  (05-04-2019)

  ‘Afval Scheiden Loont’ brengt voor u de nodige veranderingen met zich mee. We hebben dan ook alvast een aantal veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen en denkt u dat meerdere mensen deze vraag ook hebben? Neem dan contact met ons op via afval@nieuwkoop.nl.

 • Een dagje erop uit met een laag inkomen?

  (01-04-2019)

  Voor u het weet breekt de zomervakantie weer aan. Veel gezinnen gaan er dan lekker op uit. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. In gezinnen met een laag inkomen is vaak geen geld voor een uitstapje. Daarom biedt de gemeente Nieuwkoop deze gezinnen de mogelijkheid om er tijdens de zomerperiode toch even tussenuit te kunnen.   

 • Vragen & antwoorden ontwikkelingen nabij Intratuin en centrumplan Ter Aar

  (21-11-2018)

  Supermarktketen Vomar is van plan een supermarkt te openen in Ter Aar. De ondernemer en de ontwikkelaar Hoorne Vastgoed zijn in principe van plan om deze winkel, samen met andere winkels, te openen achter de Intratuin. 

 • Rijnland toetst objecten op keringen

  (06-11-2018)

  Het hoogheemraadschap van Rijnland voert het project Toetsing Regionale Keringen uit. Sluizen, gemalen, molens, ect. worden gecontroleerd op veiligheid. 

 • Intratuin locatie

  (19-06-2018)

  Ondernemers en omwonenden hebben hun zorgen geuit over de mogelijke komst van een supermarkt achter de Intratuin in Ter Aar. Ook als gemeente zijn we geen voorstander van de komst van een supermarkt op deze locatie. We hebben dit aangegeven bij de ontwikkelaar. Om de mogelijkheden voor deze locatie goed te onderzoeken, heeft de gemeenteraad op 8 maart 2018 een voorbereidingsbesluit genomen. 

Archief
Top