Nieuws

 • Nieuws Coronavirus

  Voor alle actuele informatie over het coronavirus en geldende maatregelen, adviezen en regelingen verwijzen wij u naar www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

  • Subsidieregeling maatschappelijke organisaties 02-03-2021

   Het college stelt de gemeenteraad voor een subsidieregeling vast te stellen voor het ondersteunen van maatschappelijke organisaties (bijvoorbeeld verenigingen op het gebied van cultuur, sport en welzijn) bij de gevolgen van de maatregelen tegen corona.

  • Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) 02-03-2021

   Door de coronacrisis komen steeds meer huishoudens in financiële problemen. Bijvoorbeeld doordat de inkomsten sterk zijn gedaald door de coronamaatregelen en huishoudens daardoor moeite hebben met het betalen van huur, hypotheek of gas, water en elektriciteit. Om daarbij te helpen heeft het kabinet een nieuwe regeling opgesteld, de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

  • Wethouders overhandigen brief aan staatssecretaris 23-02-2021

   Wethouder Antoinette Ingwersen en wethouder Rein Kroon (De Ronde Venen) kregen 22 februari een luisterend oor bij staatssecretaris Mona Keijzer. De ontmoeting vond plaats naar aanleiding van de brief die wethouder Ingwersen vorige week aan de staatssecretaris stuurde. Wethouder Kroon steunde dit schrijven direct en wist een afspraak met de staatssecretaris te maken zodat ze de brief persoonlijk konden overhandigen en toelichten. Inmiddels hebben diverse wethouders en ondernemers de brief gesteund.

  • Corona en winkelen en boodschappen doen 10-02-2021

   Alleen winkels die essentieel zijn blijven open. Dit zijn winkels gericht op de eerste levensbehoeften. Warenmarkten die levensmiddelen (eten en drinken) verkopen mogen ook open blijven. Alle winkels sluiten om uiterlijk 20.00 uur.

  • Lockdown verlengd 02-02-2021

   Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Dat is zorgelijk, want die varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen.

  • Let op! Papierinzameling een uur eerder. 26-01-2021

   Wordt uw oud papier en karton ’s avonds ingezameld? Zet uw papier dan zolang de avondklok geldt eerder aan de weg.

  • Mondkapje vanaf 1 december verplicht 01-12-2020

   Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen. 

 • Nieuws algemeen

  • Houtkachel 05-03-2021

   In het stookseizoen leidt het gebruik van houtkachels soms tot geur- en gezondheidsklachten. 

  • Gemeente Nieuwkoop sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem 05-03-2021

   Sinds 1 maart 2021 zijn wij officieel aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem (MMA). Met als doel de veiligheid in de gemeente vergroten. Het vergroten van de veiligheid is niet alleen een taak van politie en justitie. Ook inwoners en gemeente hebben een rol. Samen met de andere gemeenten in het district Alphen aan den Rijn – Gouda hebben wij een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

  • Nieuwe hotspots hondencampagne 04-03-2021

   Veel hondenbaasjes ruimen netjes de poep op en lijnen hun hond aan op de plekken waar dat moet. Hartstikke goed! Het gaat echter nog niet overal goed. Daarom zijn we een campagne gestart waarin we extra aandacht geven aan het opruimen van hondenpoep en de regels voor het uitlaten van honden.

  • Sportakkoord - Uitnodiging interactieve webinars 02-03-2021

   Een belangrijk onderdeel van het (lokale) Sportakkoord is het structureel versterken van de sport, zodat meer mensen met meer plezier gaan en blijven sporten en bewegen. Hierbij zijn vitale, toekomstbestendige en zelfredzame sportaanbieders een belangrijke schakel.

  • Laat jouw stem horen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen! 01-03-2021

   Mag jij voor het eerst stemmen? Dan heeft burgemeester Robbert-Jan van Duijn een belangrijke boodschap voor jou! Ook vertellen twee van jouw leeftijdsgenoten waarom zij gaan stemmen. #elkestemtelt

  • Laatste kans 01-03-2021

   Afgelopen jaar hebben alle huurders en woningeigenaren een tegoedbon t.w.v. € 70,- ontvangen. Deze tegoedbon kunt u gebruiken voor energiebesparende maatregelen zoals ledverlichting, een waterbesparende douchekop, radiatorfolie of een energiezuinige koelkast.

  • Wat is een Algemene plaatselijke verordening? 26-02-2021

   De Algemene plaatselijke verordening( Apv), is een verzameling van regels voor alle inwoners om de dorpen netjes en leefbaar te houden. Iedere gemeente heeft een eigen Apv afgestemd op de plaatselijke situatie en behoefte aan regels.

  • Veel reacties starterswoningen Teylerspark II 26-02-2021

   Via denkmee.nieuwkoop.nl kunt u meedenken over diverse plannen van de gemeente. Op de ontwerpen voor de locatie Teylerspark II in Nieuwveen zijn al veel reacties binnengekomen. Op deze locatie komen circa 63 koopwoningen voor jongeren en starters. Wilt u ook reageren? Dit kan nog tot 14 maart.

  • Kennisgeving ontwerpwijziging Luchthavenverkeerbesluit Schiphol 26-02-2021

   Van dinsdag 2 maart tot en met maandag 29 maart 2021 kunt u uw zienswijze geven over de ontwerpwijziging van het Luchthavenverkeerbesluit Schiphol en het daarvoor opgestelde milieueffectrapport. In de onderstaande kennisgeving leest u hoe u dat kunt doen.

  • Open dagen basisscholen 26-02-2021

   Wordt uw kind komend schooljaar vier jaar? Dan moet u binnenkort een basisschool kiezen.

   Verzamel zoveel mogelijk informatie over de scholen die in aanmerking komen voor uw kind. Dat doet u bijvoorbeeld door te kijken op de websites van de scholen, te vragen naar ervaringen van andere ouders en door het bezoeken van de open dagen in de vorm van online bijeenkomsten. Alle scholen in de gemeente Nieuwkoop organiseren online bijeenkomsten tussen 9 en 25 maart.

  • Webinars over postcoderoosregeling 25-02-2021

   Binnenkort start de inschrijving voor het zesde postcoderoosproject van de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN). GCN geeft de komende weken via webinars online informatie over de postcoderoosregeling.

  • SVHW: versoepeling betaling ondernemers 24-02-2021

   SVHW geeft ondernemers en ZZP-ers die in 2021 een aanslag lokale belastingen hebben ontvangen, meer ruimte om te betalen. Op deze manier hoopt SVHW enige financiële verlichting te creëren, aangezien de omzet van velen vanwege de Coronacrisis onder druk staat. Daarnaast heeft de gemeente Nieuwkoop besloten om ook uitstel te geven aan verenigingen en instellingen met een maatschappelijk doel.

  • SVHW: afvalstoffenheffing  24-02-2021

   De afgelopen dagen hebben wij een aantal telefoontjes gehad over de afvalstoffenheffing. Graag leggen we het één en ander aan u uit. In 2020 hebben alle huishoudens alleen het vastrecht voor 2020 betaald. In de huidige aanslag betaalt u de variabele kosten van 2020 en het vastrecht van 2021. 

  • Wethouders overhandigen brief aan staatssecretaris 23-02-2021

   Wethouder Antoinette Ingwersen en wethouder Rein Kroon (De Ronde Venen) kregen 22 februari een luisterend oor bij staatssecretaris Mona Keijzer. De ontmoeting vond plaats naar aanleiding van de brief die wethouder Ingwersen vorige week aan de staatssecretaris stuurde. Wethouder Kroon steunde dit schrijven direct en wist een afspraak met de staatssecretaris te maken zodat ze de brief persoonlijk konden overhandigen en toelichten. Inmiddels hebben diverse wethouders en ondernemers de brief gesteund.

  • Denk mee over starterswoningen Teylerspark II 15-02-2021

   Op de locatie Teylerspark II in Nieuwveen komen circa 63 koopwoningen voor jongeren en starters. Zo bieden we jongeren en starters de kans om een betaalbare woning in de gemeente kopen.

  • Publieke mediadiensten in de gemeente  15-02-2021

   Iedere 5 jaar wijst het Commissariaat voor de Media een lokale publieke media-instelling aan om de publieke mediadiensten voor onze gemeente te verzorgen.

  • Vergeet mij niet 14-02-2021

   Kent u iemand die wel een hart onder de riem kan gebruiken? 

  • Schaatsen & de omgeving 12-02-2021

   Met de aanhoudende vorst neemt de schaatskoorts toe. Daarom gelden er vanaf donderdag 11 februari t/m zondag 14 februari verkeers- en parkeermaatregelen in de gemeente.

  • Niet in het riool! 09-02-2021

   Er wordt meer thuisgewerkt, thuis meer schoongemaakt en vaker het toilet gebruikt. Dat merken we, want het aantal rioolverstoppingen stijgt. Dit komt doordat er vochtige doekjes, schoonmaakdoekjes, keukenpapier en ander vast afval worden doorgespoeld in de wc. 

  • SVHW: Hoe komt uw WOZ-waarde tot stand? 03-02-2021

   In februari ontvangt u het aanslagbiljet lokale belastingen. SVHW regelt dit voor onze gemeente. Op het aanslagbiljet staat ook de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand. De hoogte van de WOZ is door de SVHW vastgesteld.

  • Op zoek naar een wandelmaatje? 29-01-2021

   Met de actie Nieuwkoop Loopt dagen we onze inwoners uit om te gaan wandelen. Wandelen is gezond, geeft energie en is goed voor uw hersenen. We zien dat al veel inwoners de app Ommetje gebruiken om de wandelingen bij te houden. Ga zo door!

  • Let op! Papierinzameling een uur eerder. 26-01-2021

   Wordt uw oud papier en karton ’s avonds ingezameld? Zet uw papier dan zolang de avondklok geldt eerder aan de weg.

  • Tweede Kamerverkiezingen 24-12-2020

   Woensdag 17 maart 2021 worden de leden van de Tweede Kamer gekozen.

  • Een juiste WOZ-waarde belangrijk 15-12-2020

   Ieder jaar ontvangt u een aanslagbiljet lokale belastingen. SVHW heft en int deze lokale belastingen namens de gemeente. Op het aanslagbiljet vindt u ook de beschikking van de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand. SVHW stelt namelijk voor de gemeente ook de hoogte van de WOZ-waarde vast.

  • Gemeente investeert de aankomende jaren miljoenen in verkeersveiligheid 11-12-2020

   Om er voor te zorgen dat gemeente Nieuwkoop ook in de toekomst veilig, bereikbaar en leefbaar blijft heeft de gemeenteraad 10 december het gemeentelijk verkeer-en vervoersplan (GVVP) vastgesteld. In dit plan staan de ambities en doelen op het gebied van verkeer en vervoer voor de komende tien jaar beschreven.

  • AANPASSINGEN PROGRAMMA WEEK VAN DE DUURZAAMHEID 07-10-2020

   Bij het organiseren van de week was rekening gehouden met de toenmalige corona beperkingen. Helaas zijn er vorige week nieuwe maatregelen bij gekomen en zien wij ons genoodzaakt een aantal aanpassingen aan het programma doen.

  • Ter Aar denkt na over toekomst dorpshart 20-03-2020

   Hét dorpshart van Ter Aar moet een aantrekkelijke plek zijn met een sterke mix van functies waar je efficiënt je boodschappen kan doen. Daar zijn ondernemers, vastgoed eigenaren en ook inwoners het wel over eens.

  • Papier en karton aanbieden 25-02-2020

   U kunt op verschillende manieren uw papier en karton aanbieden: Zelf wegbrengen of aan de weg zetten in dozen of een minicontainer. In onze gemeente zijn diverse verenigingen, kerken en organisaties actief met de inzameling van papier en karton.

  • Tegemoetkoming medisch afval 01-10-2019

   Heeft u door chronische ziekte of een handicap veel medisch afval? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming.

  • Afval Scheiden Loont 05-04-2019

   De gemeenteraad stemde 4 april 2019 in met het voorstel van het college om ‘Afval Scheiden Loont’ in te voeren in gemeente Nieuwkoop. Op deze pagina leest u wat er gaat veranderen en wat dat voor u betekent. Ook geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

  • Veelgestelde vragen Afval Scheiden Loont 05-04-2019

   ‘Afval Scheiden Loont’ brengt voor u de nodige veranderingen met zich mee. We hebben dan ook alvast een aantal veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen en denkt u dat meerdere mensen deze vraag ook hebben? Neem dan contact met ons op via afval@nieuwkoop.nl.

 • Overige

  • Beste kinderen

   Gaat het goed met jullie? Het is wel een rare tijd zo he? Niezen in je elleboog, afstand houden en heel veel en vaak je handen wassen. Het was even wennen en ook best wel een beetje gek, maar doordat jullie allemaal zo goed je best hebben gedaan, worden er gelukkig steeds minder mensen ziek.

  • Aangescherpte maatregelen vanaf woensdag 4 november 22.00 uur

   Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen.

  • Bestaande maatregelen opnieuw verscherpt

   Gisteren tijdens de persconferentie heeft het kabinet vanwege de oplopende cijfers de bestaande maatregelen opnieuw verscherpt. Voor de komende periode is een routekaart gemaakt, zodat iedereen precies kan zien waar welke regels van kracht zijn.

  • Dringend advies tot dragen van mondkapjes

   Vanaf woensdag 30 september geldt het dringende advies aan alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes zoals:

  • Aangepaste dienstverlening 

   De dienstverlening van de gemeente blijft beschikbaar voor inwoners en ondernemers. Wel is de dienstverlening door het Coronavirus anders dan u gewend bent.

  • Houd 't zelf in de hand

   Nog steeds blijven we stapjes vooruit zetten in de corona-aanpak. Maar regels blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. De vakantieperiode is inmiddels begonnen en onder het motto “Houd ’t zelf in hand” hopen we dat iedereen ook van de vakantie kan genieten.

  • Bericht van wethouder Antoinette Ingwersen aan ondernemers

   Met de komst van het coronavirus zijn het onzekere tijden in Nederland. Voor iedereen, maar zeker ook voor onze ondernemers. Hoelang gaat het duren en wat heeft dit voor consequenties? Vragen waar ook ik (nog) geen antwoord op heb.   

  • Bericht van wethouder Wolters aan het zorgpersoneel en zorgzame inwoners

   Met zijn allen staan we voor een enorme uitdaging door de wereldwijde uitbraak van het Corona virus. Er zijn veel zorgen en onzekerheden. Ook in Nieuwkoop hebben we hiermee te maken.

  • Wethouder Elkhuizen: 'We kunnen nu niet sporten zoals we gewend zijn'

   Wethouder Guus Elkhuizen leeft mee met alle (sportieve)inwoners in deze tijd , hij zegt er het volgende over:

  • Beste kinderen

   Tot een paar weken geleden had je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord: het Coronavirus. Nu hoor en zie je het overal. Van het Coronavirus kun je ziek worden. Als je jong en gezond bent is dat niet zo erg, maar voor mensen die ouder zijn of een zwakkere gezondheid hebben kan het gevaarlijk zijn.

  • Regeling voor ondernemers 

   Bepaalde sectoren en bedrijven worden hard getroffen door de pandemie van het Coronavirus. De regering heeft voor ondernemers steunmaatregelen getroffen. 

Top