Nieuws

 • Nieuws Coronavirus

  Voor alle actuele informatie over het coronavirus en geldende maatregelen, adviezen en regelingen verwijzen wij u naar www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

  • Prikbus ook in onze gemeente   08-09-2021

   Vanaf 14 september kunt u iedere dinsdag en donderdag in Nieuwkoop en Nieuwveen zonder afspraak een 1e vaccinatie halen in de prikbus van de GGD Hollands Midden.

  • Tijdelijke Overbrugging Noodzakelijke Kosten (TONK)  22-07-2021

   Regeling verlengd tot 1 oktober 2021 

   Ondanks alle versoepelingen rondom corona hebben veel mensen het financieel nog steeds moeilijk. Mensen zijn hun baan kwijtgeraakt of hebben lange tijd geen of minder inkomen gehad. Hierdoor kunnen zij privé-woonlasten niet meer betalen. Om inwoners te helpen die een groot deel van hun inkomen zijn kwijtgeraakt, is de Tijdelijke Overbrugging Noodzakelijke Kosten (TONK) in het leven geroepen. De regeling liep eerst tot 1 juli 2021 en is nu verlengd tot 1 oktober 2021.  

  • Maatregelen Coronavirus voor ondernemers 12-03-2021

   Wat betekenen de maatregelen voor uw bedrijf?

  • Corona en winkelen en boodschappen doen 10-02-2021

   Alleen winkels die essentieel zijn blijven open. Dit zijn winkels gericht op de eerste levensbehoeften. Warenmarkten die levensmiddelen (eten en drinken) verkopen mogen ook open blijven. Alle winkels sluiten om uiterlijk 20.00 uur.

  • Lockdown verlengd 02-02-2021

   Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Dat is zorgelijk, want die varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen.

  • Aangescherpte maatregelen vanaf woensdag 4 november 22.00 uur 04-11-2020

   Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen.

  • Bestaande maatregelen opnieuw verscherpt 14-10-2020

   Gisteren tijdens de persconferentie heeft het kabinet vanwege de oplopende cijfers de bestaande maatregelen opnieuw verscherpt. Voor de komende periode is een routekaart gemaakt, zodat iedereen precies kan zien waar welke regels van kracht zijn.

  • Dringend advies tot dragen van mondkapjes 05-10-2020

   Vanaf woensdag 30 september geldt het dringende advies aan alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes zoals:

  • Houd 't zelf in de hand 20-07-2020

   Nog steeds blijven we stapjes vooruit zetten in de corona-aanpak. Maar regels blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. De vakantieperiode is inmiddels begonnen en onder het motto “Houd ’t zelf in hand” hopen we dat iedereen ook van de vakantie kan genieten.

  • Bericht van wethouder Wolters aan het zorgpersoneel en zorgzame inwoners 27-03-2020

   Met zijn allen staan we voor een enorme uitdaging door de wereldwijde uitbraak van het Corona virus. Er zijn veel zorgen en onzekerheden. Ook in Nieuwkoop hebben we hiermee te maken.

  • Wethouder Elkhuizen: 'We kunnen nu niet sporten zoals we gewend zijn' 24-03-2020

   Wethouder Guus Elkhuizen leeft mee met alle (sportieve)inwoners in deze tijd , hij zegt er het volgende over:

 • Nieuws algemeen

  • Alzheimercafé 16-09-2021

   Maandag 25 oktober gaat het Alzheimercafé weer van start in Nieuwkoop. 

  • Tegemoetkoming lage inkomens  14-09-2021

   Heeft u drie jaar achter elkaar een laag inkomen? Heeft u nog niet de pensioengerechtigde leeftijd en heeft u geen zicht op een hoger inkomen? Dan heeft u mogelijk recht op een tegemoetkoming van de gemeente.

  • Geen geld voor sport en cultuur?   14-09-2021

   Wilt u graag meedoen aan een culturele of sportieve activiteit, maar kunt u dit niet betalen? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kan helpen. Dit fonds voor volwassenen vanaf 18 jaar helpt met het betalen van de contributie van een sport of cultuurvereniging wanneer u dat zelf even niet kan. Zo is het toch mogelijk om lid te worden van een sportclub of aan dans, muziek, of bijvoorbeeld beeldende kunst te doen.  

  • Nomineer iemand voor de Jeugdvrijwilligersprijs en/of de Vrijwilligersprijs! 13-09-2021

   De gemeente reikt in januari 2022 de Jeugdvrijwilligersprijs (tot 21 jaar) én de Vrijwilligersprijs (vanaf 21 jaar) 2021 uit.

  • Groen rubriek groenspecial: bijzondere dieren in de tuin 13-09-2021

   Gemeente Nieuwkoop staat vast op meer plaatsen in Wikipedia, maar wordt expliciet genoemd als het gaat om die vervelende kleine plaagvliegjes. 

  • Win het onkruid- of avontuurlijk tuinieren boek 10-09-2021

   Wilt u na het lezen van deze groenspecial meer weten over (on)kruid of natuurlijk tuinieren? 

  • Geheimhouding persoonsgegevens basisregistratie 10-09-2021

   De Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP) is de basisregistratie personen waarin de persoonsgegevens van alle inwoners van Nederland geregistreerd staan. De gemeenten houden de BRP bij. Omdat geheimhouding van uw gegevens niet in alle gevallen mogelijk is, wordt formeel niet gesproken van geheimhouding, maar van verstrekkingsbeperking van gegevensverstrekking.

  • Ter inzagelegging MER 10-09-2021

   Tussen 8 juli en 1 oktober ligt het concept planMER ter inzage en kunnen inwoners uit de regio Holland Rijnland reageren door een zienswijze in te dienen via RES@hollandrijnland.nl.

  • Webinars Postcoderoosregeling 09-09-2021

   Sinds 1 april is een nieuwe postcoderoosregeling (stimuleringsregeling coöperatieve energieopwekking) van kracht.

  • Prikbus ook in onze gemeente   08-09-2021

   Vanaf 14 september kunt u iedere dinsdag en donderdag in Nieuwkoop en Nieuwveen zonder afspraak een 1e vaccinatie halen in de prikbus van de GGD Hollands Midden.

  • Vrijwilligersspeld voor initiatiefnemers Papeneiland 07-09-2021

   Tijdens de open middag van Papeneiland reikte wethouder Antoinette Ingwersen vrijwilligersspelden uit aan Peter van Eijk en Jan van Tol. Peter van Eijk en Jan van Tol kregen de onderscheiding als dank voor hun inzet bij de realisatie van Papeneiland. Pastor Andre van Aarle was present om het eiland in te zegenen.

  • Nomineer iemand voor de (jeugd)vrijwilligersprijs   07-09-2021

   De gemeente reikt in januari 2022 de Jeugdvrijwilligersprijs (tot 21 jaar) én de Vrijwilligersprijs (vanaf 21 jaar) uit. Beide prijzen zijn voor inwoners uit de gemeente Nieuwkoop die zich belangeloos inzetten voor de Nieuwkoopse samenleving. Bijvoorbeeld voor een club of vereniging. Of gewoon voor de mensen om zich heen. Met deze prijzen spreken we onze waardering uit voor al die duizenden vrijwilligers, jong en oud(er), die er samen voor zorgen dat alle verenigingen en organisaties in de gemeente Nieuwkoop blijven draaien.   

  • Gemeenteraadsverkiezingen 06-09-2021

   Op woensdag 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats.

  • De scholen zijn weer begonnen! 30-08-2021

   Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Veel kinderen lopen en fietsen een nieuwe route naar school. 

  • 18 september World Cleanup Day. Doet u ook mee? 30-08-2021

   Zwerfafval staat al jaren in de top 3 van ergernissen. Een goede reden om elkaar zoveel mogelijk bewust te maken van de effecten van zwerfafval en hoe we samen in actie kunnen komen binnen onze gemeente. 

  • Zomers afval 29-08-2021

   In de zomer zijn we veel buiten om gezellig te barbecueën, picknicken en zwemmen. De zomer brengt ook zomers-afval met zich mee. We geven graag een aantal tips!

  • De Groenste Tuin verkiezing 27-08-2021

   Na het grote succes van vorig jaar organiseren we ook dit jaar ‘De Groenste Tuin’ van de gemeente Nieuwkoop verkiezing. De maand september staat in het teken van de verkiezing. 

  • Eén tegen eenzaamheid  23-08-2021

   Afspreken met vrienden, een terrasje pakken, sporten met in een team of bijpraten met uw collega’s op kantoor. Wat hebben veel mensen dát gemist het afgelopen jaar. Corona zette een groot deel van onze sociale contacten ‘on hold’. Letterlijk, want elkaar zien kon nog maar heel beperkt. Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelt zich eenzaam. Door corona ervaren nog meer mensen deze gevoelens.  

  • Nieuwkoop on the Move 16-08-2021

   Afgelopen anderhalf jaar hielden we ons massaal aan de maatregelen. Dit hield helaas ook in dat we in mindere mate konden sporten en samenkomen. Nu de besmettingscijfers teruglopen, de overheid de maatregelen langzaam versoepelt en het "normale" leven weer opgang komt is het tijd om nog beter voor onszelf te gaan zorgen. Aankomende september zijn er veel clubs, verenigingen  en sportcoaches die graag samen met u in beweging komen.

  • Tijdelijke Overbrugging Noodzakelijke Kosten (TONK)  22-07-2021

   Regeling verlengd tot 1 oktober 2021 

   Ondanks alle versoepelingen rondom corona hebben veel mensen het financieel nog steeds moeilijk. Mensen zijn hun baan kwijtgeraakt of hebben lange tijd geen of minder inkomen gehad. Hierdoor kunnen zij privé-woonlasten niet meer betalen. Om inwoners te helpen die een groot deel van hun inkomen zijn kwijtgeraakt, is de Tijdelijke Overbrugging Noodzakelijke Kosten (TONK) in het leven geroepen. De regeling liep eerst tot 1 juli 2021 en is nu verlengd tot 1 oktober 2021.  

  • Nieuwe hotspots hondencampagne 05-07-2021

   Veel hondenbaasjes ruimen netjes de poep op en lijnen hun hond aan op de plekken waar dat moet. Hartstikke goed! Het gaat echter nog niet overal goed.

  • Ruimere openingstijden Milieustraat 18-03-2021

   Vanaf maandag 22 maart gaat de Milieustraat in Nieuwveen 10 uur extra per week open om de drukte beter te kunnen spreiden.

  • Sportakkoord - Uitnodiging interactieve webinars 02-03-2021

   Een belangrijk onderdeel van het (lokale) Sportakkoord is het structureel versterken van de sport, zodat meer mensen met meer plezier gaan en blijven sporten en bewegen. Hierbij zijn vitale, toekomstbestendige en zelfredzame sportaanbieders een belangrijke schakel.

  • Gemeente investeert de aankomende jaren miljoenen in verkeersveiligheid 11-12-2020

   Om er voor te zorgen dat gemeente Nieuwkoop ook in de toekomst veilig, bereikbaar en leefbaar blijft heeft de gemeenteraad 10 december het gemeentelijk verkeer-en vervoersplan (GVVP) vastgesteld. In dit plan staan de ambities en doelen op het gebied van verkeer en vervoer voor de komende tien jaar beschreven.

  • AANPASSINGEN PROGRAMMA WEEK VAN DE DUURZAAMHEID 07-10-2020

   Bij het organiseren van de week was rekening gehouden met de toenmalige corona beperkingen. Helaas zijn er vorige week nieuwe maatregelen bij gekomen en zien wij ons genoodzaakt een aantal aanpassingen aan het programma doen.

  • Ter Aar denkt na over toekomst dorpshart 20-03-2020

   Hét dorpshart van Ter Aar moet een aantrekkelijke plek zijn met een sterke mix van functies waar je efficiënt je boodschappen kan doen. Daar zijn ondernemers, vastgoed eigenaren en ook inwoners het wel over eens.

  • Papier en karton aanbieden 25-02-2020

   U kunt op verschillende manieren uw papier en karton aanbieden: Zelf wegbrengen of aan de weg zetten in dozen of een minicontainer. In onze gemeente zijn diverse verenigingen, kerken en organisaties actief met de inzameling van papier en karton.

  • Tegemoetkoming medisch afval 01-10-2019

   Heeft u door chronische ziekte of een handicap veel medisch afval? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming.

  • Afval Scheiden Loont 05-04-2019

   De gemeenteraad stemde 4 april 2019 in met het voorstel van het college om ‘Afval Scheiden Loont’ in te voeren in gemeente Nieuwkoop. Op deze pagina leest u wat er gaat veranderen en wat dat voor u betekent. Ook geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

  • Veelgestelde vragen Afval Scheiden Loont 05-04-2019

   ‘Afval Scheiden Loont’ brengt voor u de nodige veranderingen met zich mee. We hebben dan ook alvast een aantal veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen en denkt u dat meerdere mensen deze vraag ook hebben? Neem dan contact met ons op via afval@nieuwkoop.nl.

Top