Nieuws

 • Afval in de verzamelcontainers

  (03-04-2020)

  Zet geen zakken en/of dozen naast de verzamelcontainers.

 • Start bouw IKC Ter Aar

  (03-04-2020)

  In april start aannemer De Vries en Verburg met de bouw van het Integraal Kind Centrum (IKC) in Ter Aar.

 • Steffie legt corona beeldend uit

  (02-04-2020)

  Vandaag is de website www.corona.steffie.nl gestart in opdracht van de Rijksoverheid.

 • Bericht van de burgemeester

  (02-04-2020)

  Lieve mensen, 31 maart heeft het kabinet de maatregelen in de aanpak van het coronavirus tot 28 april verlengd. We doen er met zijn allen alles aan om verspreiding van het virus tegen te gaan.

 • Aanvullende bepalingen op noodverordening

  (02-04-2020)

  De maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan, worden verlengd tot en met in ieder geval 28 april. Dit maakte minister president Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart namens het kabinet bekend. Het verbod op evenementen blijft gelden tot 1 juni 2020. Tevens heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio twee aanvullende maatregelen op de noodverordening vastgesteld.   

 • Maatregelen verlengd tot en met 28 april

  (01-04-2020)

  Het kabinet heeft  31 maart besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

 • Slimmer chillen = corona killen

  (31-03-2020)

  Chillen met je vrienden? Hoe doe je dat eigenlijk in coronatijd?

 • Jeu-de-boulesbaan en BMX-baan

  (31-03-2020)

  Een jeu-de-boulesbaan en een BMX-baan, dat waren de wensen van opa Henk en kleinzoon Koen uit Langeraar. Niet alleen namens zichzelf, deze wens was er namelijk ook bij Seniorenclub K.B.O. Ter Aar en een grote groep kinderen en jongeren.

 • Veiligheidsregio's tekenen 3e noodverordening Corona

  (27-03-2020)

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden, burgemeester Lenferink, heeft donderdag 26 maart 2020 de 3e noodverordening COVID-19 ondertekend. Met deze verordening voeren we de maatregelen uit tegen de verspreiding van het coronavirus die vorige week door het kabinet zijn afgekondigd. De 2e noodverordening vervalt hiermee.

 • Bericht van wethouder Wolters aan het zorgpersoneel en zorgzame inwoners

  (27-03-2020)

  Met zijn allen staan we voor een enorme uitdaging door de wereldwijde uitbraak van het Corona virus. Er zijn veel zorgen en onzekerheden. Ook in Nieuwkoop hebben we hiermee te maken.

 • Bericht van wethouder Antoinette Ingwersen aan ondernemers

  (27-03-2020)

  Met de komst van het coronavirus zijn het onzekere tijden in Nederland. Voor iedereen, maar zeker ook voor onze ondernemers. Hoelang gaat het duren en wat heeft dit voor consequenties? Vragen waar ook ik (nog) geen antwoord op heb.   

 • Q&A Coronavirus veiligheidsregio Hollands Midden

  (26-03-2020)

  In de regio komen er veel vragen binnen van inwoners, ondernemers en professionals in de vitale sectoren. De Veiligheidsregio Hollands Midden heeft deze vragen met de antwoorden hierop gebundeld in een document. 

 • CJG Nieuwkoop

  (26-03-2020)

  In deze tijd waarbij er door de overheid maatregelen zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan vraagt wel wat van uw gezin. Als ouder werkt u thuis, de kinderen gaan niet naar school en naar buiten ligt niet voor de hand.

 • Woningbouw: nog meer mogelijkheden

  (26-03-2020)

  Het college van B&W heeft de Nota Ruimtelijk Beleid vastgesteld. In deze nota staat hoe de gemeente omgaat met veel voorkomende vragen op het gebied van omgevingsvergunningen en ruimtelijke ordening. Een toelichting in drie delen. Het eerste deel heeft betrekking op pré-mantelzorg. Het tweede deel gaat over particuliere woningbouwinitiatieven en het derde deel gaat over omgevingsvergunningen die afwijken van het bestemmingsplan.  

 • Handhaving maatregelen coronavirus

  (25-03-2020)

  Toezicht & Handhaving controleert dagelijks of inwoners en ondernemers/bedrijven zich houden aan de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onze toezichthouders kunnen niet overal tegelijk zijn en hebben jullie hulp hard nodig. Neem de maatregelen serieus en volg de adviezen van het RIVM en de GGD op.

 • Openbare laadpalen aanvragen

  (25-03-2020)

  Steeds meer inwoners gaan elektrisch rijden. Hiervoor zijn openbare laadpalen nodig. Heeft u een elektrische auto, maar geen plek om op eigen grond op te laden en parkeren? Dan kunt u een openbare laadpaal in de openbare ruimte aanvragen.

 • Wethouder Elkhuizen: 'We kunnen nu niet sporten zoals we gewend zijn'

  (24-03-2020)

  Wethouder Guus Elkhuizen leeft mee met alle (sportieve)inwoners in deze tijd , hij zegt er het volgende over:

 • (Week)markten gaan door

  (24-03-2020)

  Maandag 23 maart zijn de Corona maatregelen aangescherpt, waarbij alle bijeenkomsten en evenementen zijn afgelast tot 1 juni, ook bij minder dan 100 bezoekers. De (week)markten zijn daarop een uitzondering en mogen vooralsnog doorgaan. Reden hiervoor is dat dit voor inwoners een plek is om eten te kopen. Niet alleen is dat een eerste levensbehoefte, ook nemen we daarmee wat druk weg bij de toch al drukke supermarkten.

 • Aanscherping maatregelen Coronavirus

  (24-03-2020)

  Maandag 23 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het Coronavirus. 

 • Jouw mening telt

  (23-03-2020)

  Hey jij! Ben je blij met je woonplaats? De komende maanden maken we namelijk een plan voor de toekomst van de gemeente Nieuwkoop. Hierin staat wat we belangrijk vinden voor de omgeving waarin we wonen, werken en vrije tijd doorbrengen.

 • Algemene pagina Coronavirus

  (20-03-2020)

  Als gemeente vragen wij onze inwoners om de adviezen van RIVM en GGD op te volgen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo proberen we te voorkomen dat grote groepen (kwetsbare) mensen ziek worden.

 • Criminelen maken gebruik van Coronavirus

  (20-03-2020)

  Het coronavirus wordt veelvuldig gebruikt door criminelen. Babbeltrucs, phishing, valse (verkoop) websites, en brieven over anti-bacteriële pinpasjes zijn daar voorbeelden van.

 • Ter Aar denkt na over toekomst dorpshart

  (20-03-2020)

  Hét dorpshart van Ter Aar moet een aantrekkelijke plek zijn met een sterke mix van functies waar je efficiënt je boodschappen kan doen. Daar zijn ondernemers, vastgoed eigenaren en ook inwoners het wel over eens.

 • Uitstel betaling ondernemers

  (19-03-2020)

  SVHW (Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling) neemt maatregelen om ondernemers en ZZP-ers meer ruimte te geven om de lokale belastingen te betalen. Op deze manier hoopt SVHW enige financiële verlichting te creëren, aangezien de omzet van velen vanwege de Corona uitbraak onder druk staat.

 • Consequenties coronavirus voor uitvaarten

  (18-03-2020)

  De gemeente Nieuwkoop volgt de instructies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD op. Daarnaast is er afstemming met relevante organisaties in de uitvaartbranche.

 • Noodopvang voor kinderen

  (18-03-2020)

  Alle scholen, kinderopvang en gastouderopvang in Nederland hebben vanaf 16 maart tot en met maandag 6 april hun deuren gesloten. Kinderen van wie de ouders in cruciale beroepsgroepen werken kunnen wel terecht.  

 • Aangepaste dienstregeling bussen

  (18-03-2020)

  Vanwege het coronavirus heeft het RIVM diverse maatregelen getroffen. Als gevolg hiervan ziet Arriva zich genoodzaakt, tot nadere berichtgeving, een aantal aanpassingen door te voeren in de dienstregeling.

 • Burgemeester steekt inwoners hart onder de riem

  (16-03-2020)

  Het kabinet heeft zondag 15 maart bekendgemaakt dat de scholen voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs, kinderopvangcentra, horeca en sportverenigingen sluiten tot en met maandag 6 april om verdere verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te voorkomen. De scholen en kinderdagverblijven blijven open voor kinderen van ouders die werken in de vitale sectoren. 

 • Aangepaste dienstverlening 

  (16-03-2020)

  De dienstverlening van de gemeente blijft beschikbaar voor inwoners en ondernemers. Wel is de dienstverlening door het Coronavirus anders dan u gewend bent.

 • Rode Kruis: coronavirus

  (15-03-2020)

  Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn via 070-4455 888. 

 • Gevolgen voor de dienstverlening

  (15-03-2020)

  Als gemeente hebben we maatregelen genomen om de gezondheid van onze inwoners en medewerkers te waarborgen:

 • Rotary Bike Challenge 2020

  (07-03-2020)

  Ook dit jaar organiseert de Rotary Ter Aar en Omstreken weer de Rotary Bike Challenge op 5 april. Het gaat er niet om wie de snelste is, maar wie het beste raadt wat zijn of haar gemiddelde snelheid wordt. ​

 • Papier en karton aanbieden

  (25-02-2020)

  U kunt op verschillende manieren uw papier en karton aanbieden: Zelf wegbrengen of aan de weg zetten in dozen of een minicontainer. In onze gemeente zijn diverse verenigingen, kerken en organisaties actief met de inzameling van papier en karton.

 • Wijkagenten aan het woord

  (13-02-2020)

  Deze keer vertelt Yvonne Lagerweij over haar werk als coördinator jeugd. In december 2019 ben ik van team Alphen overgegaan naar de functie van coördinator jeugd.

 • Alles over GFT+E!

  (28-01-2020)

  GFT+E? Veel inwoners weten wat de afkorting GFT betekent: groente-,fruit- en tuinafval. De E is er bijgekomen en staat voor etensresten.

 • Afval Scheiden Loont is gestart

  (16-01-2020)

  Het is zover! 1 januari zijn we gestart met Afval Scheiden Loont. Na de start heeft u zelf meer invloed op de kosten die u betaalt voor uw afval. Uw afvalstoffenheffing bestaat dan niet uit één maar uit twee delen.

 • Tegemoetkoming medisch afval

  (01-10-2019)

  Heeft u door chronische ziekte of een handicap veel medisch afval? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming.

 • Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan

  (01-06-2019)

  Ondanks dat we wonen in een landelijk gebied komt de drukte van de randstad steeds dichterbij. We zien een toenemende verkeersdrukte op onze wegen. Automobilisten maar ook vrachtverkeer, gebruiken onze wegen steeds vaker om snelwegen te vermijden.

 • Onze gemeente Nieuwkoop in 2040...

  (21-05-2019)

  Hoe zien dorpen, wegen, polders en plassen van de gemeente Nieuwkoop er in de toekomst uit? Lopen er nog koeien in de wei of staan daar inmiddels huizen of zonnepanelen? Zijn we in onze gemeente nog steeds zo gezond en kunt u in onze dorpen nog gezellig winkelen? 

 • Afval Scheiden Loont

  (05-04-2019)

  De gemeenteraad stemde 4 april 2019 in met het voorstel van het college om ‘Afval Scheiden Loont’ in te voeren in gemeente Nieuwkoop. Op deze pagina leest u wat er gaat veranderen en wat dat voor u betekent. Ook geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

 • Veelgestelde vragen Afval Scheiden Loont

  (05-04-2019)

  ‘Afval Scheiden Loont’ brengt voor u de nodige veranderingen met zich mee. We hebben dan ook alvast een aantal veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen en denkt u dat meerdere mensen deze vraag ook hebben? Neem dan contact met ons op via afval@nieuwkoop.nl.

Top