Milieustraat

Niet bruikbare goederen kunt u inleveren bij de Milieustraat, Ampèrestraat 4 in Nieuwveen (op bedrijventerrein Schoterhoek II). Het is niet toegestaan om fijn restafval (vuilniszakken) aan te bieden op de milieustraat. Fijn restafval is al het afval dat in een minicontainer of ondergrondse container past. Grof restafval is afval dat niet in een minicontainer of ondergrondse container past (zoals banken, stoelen, een strijkplank enzovoorts).

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00 uur
Zaterdag van 9.00 – 16.00 uur
Op zon- en feestdagen is de Milieustraat gesloten.

Goed om te weten

  • U mag maximaal 2 m3 per huishouden per dag brengen. Sorteer uw afval van tevoren. Dan levert u het makkelijk in bij de Milieustraat. Gemengd afval accepteren we niet.
  • Vergeet uw legitimatiebewijs of een bewijs van uw huidige adres niet. Bijvoorbeeld een envelop met uw naam en adres.
  • U kunt geen bedrijfsafval inleveren.
  • U kunt alleen betalen met uw pinpas.
  • Levert u asbest in? U heeft hiervoor een sloopmelding nodig. Dit regelt u via www.omgevingsloket.nl. Met uw sloopmelding haalt u verpakkingsmateriaal op bij de Milieustraat. U verpakt het asbest thuis en levert het in bij de Milieustraat.
  • Voor tilwerk kunt u geen beroep doen op medewerkers van de Milieustraat.
  • Huishoudens met postcodes 2421 NB en 2421 HD uit De Meije kunnen ook gebruikmaken van het afvalbrengstation aan de Portugalweg 6 in Bodegraven, telefoon: 0182-547500. De openingstijden van dit afvalbrengstation zijn maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Veiligheid bij storm en gladheid

Op het bordes van de Milieustraat wordt veel groot grofvuil uitgeladen en in de containers gestort. Bij stormachtig weer met flinke windstoten kan dit grofvuil de lucht in vliegen en gevaar opleveren voor bezoekers, medewerkers en voertuigen op en onder het bordes. Daarom sluiten we de milieustraat bij harde wind. Bij windstoten van windkracht 7 en hoger beoordelen we of de veiligheidssituatie stabiel genoeg is om de poorten open te houden. Bij gladheid op de op- en afritten van het bordes kan de milieustraat ook (tijdelijk) sluiten. In deze situaties is er altijd iemand aanwezig tijdens openingstijden om eventuele bezoekers uitleg te geven. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, wordt de Milieustraat weer opengesteld voor bezoekers.

Tarieven

Voor een klein aantal afvalsoorten betaalt u geld. Hieronder vindt u de tarieven. U kunt alleen betalen met uw pinpas.

Top