Milieustraat Nieuwveen  

Grof huishoudelijk afval kunt u inleveren bij de Milieustraat, Ampèrestraat 4 in Nieuwveen (op bedrijventerrein Schoterhoek II). Het is niet toegestaan om fijn restafval (vuilniszakken) aan te bieden op de Milieustraat. Fijn restafval is al het afval dat in een minicontainer of verzamelcontainer past. Grof restafval is afval dat niet in een minicontainer of verzamelcontainer past (zoals banken, stoelen, een strijkplank enzovoorts). 

Openingstijden  

Maandag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur  
Zaterdag van 9.00 – 16.00 uur  
Op zon- en feestdagen is de Milieustraat gesloten. 

Afspraak maken  

Vooraf maakt u eenvoudig online een afspraak voor een moment dat het u uitkomt. Met het reserveringssysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en bent u altijd verzekerd van een plek, zonder lange wachttijden. 

Afspraak maken >

Goed om te weten

  • U mag maximaal 2 m3 per huishouden per dag brengen. Sorteer uw afval van tevoren. Dan levert u het makkelijk in bij de Milieustraat. Gemengd afval accepteren we niet.  
  • Vergeet uw legitimatiebewijs of een bewijs van uw huidige adres niet. Bijvoorbeeld een envelop met uw naam en adres.  
  • U kunt geen bedrijfsafval inleveren.  
  • U kunt alleen betalen met uw pinpas.  
  • Levert u asbest in? U heeft hiervoor een sloopmelding nodig. Dit regelt u via www.omgevingsloket.nl. Met uw sloopmelding haalt u verpakkingsmateriaal op bij de Milieustraat. U verpakt het asbest thuis en levert het in bij de Milieustraat.  
  • Voor tilwerk kunt u geen beroep doen op medewerkers van de Milieustraat.  
  • Op de Milieustraat is cameratoezicht. Dit om diefstal en/of beschadiging aan de eigendommen van de gemeente tegen te gaan. 

Veiligheid bij storm en gladheid 

Op het bordes van de Milieustraat wordt veel groot grofvuil uitgeladen en in de containers gestort. Bij stormachtig weer met flinke windstoten kan dit grofvuil de lucht in vliegen en gevaar opleveren voor bezoekers, medewerkers en voertuigen op en onder het bordes. Daarom sluiten we de Milieustraat bij harde wind. Bij gladheid op de op- en afritten van het bordes kan de Milieustraat ook (tijdelijk) sluiten. In deze situaties is er altijd iemand aanwezig tijdens openingstijden om eventuele bezoekers uitleg te geven. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, wordt de Milieustraat weer opengesteld voor bezoekers.  

Tarieven 

Voor een klein aantal afvalsoorten betaalt u geld. Hieronder vindt u de tarieven. U kunt alleen betalen met uw pinpas. 

Handige tips als u naar de Milieustraat gaat:   

  • U mag maximaal 2 m3 per huishouden per dag brengen.   
  • Sorteer de verschillende soorten afval thuis zoveel mogelijk. Zo kunt u makkelijk en snel uw afval kwijt en voorkomt u files.   
  • Vergeet uw identiteitsbewijs of een bewijs van uw huidige adres niet. Bijvoorbeeld een envelop met uw naam en adres. 
Top