Maatschappelijke organisaties en coronavirus

Door de maatregelen rondom de coronacrisis ervaren maatschappelijke organisaties binnen de gemeente Nieuwkoop financiële problemen. De gemeente heeft naast de bestaande landelijke regelingen,  twee verschillende regelingen opgesteld om tegemoet te komen aan deze organisaties zodat zij hun waardevolle werk binnen de gemeente kunnen blijven doen.

De gemeente Nieuwkoop heeft een ‘Steunfonds Covid-19 maatschappelijk organisaties van vitaal belang’ ingesteld. Het steunfonds is bedoeld voor maatschappelijke organisaties gevestigd in Nieuwkoop die na gebruik van landelijke regelingen en het nemen van maatregelen om kosten te beperken, in financiële problemen komen. Deze organisaties zijn afhankelijk van subsidies of ondersteuning van de gemeente. Denk hierbij aan non-profitorganisaties op het gebied van sport, cultuur en recreatie en sociaal maatschappelijke organisaties.

Met deze regeling kunnen maatschappelijke organisaties compensatie aanvragen voor het geleden exploitatietekort in 2020 dat is veroorzaakt door de corona maatregelen. De gemeente ziet de belangrijke rol van maatschappelijke organisaties in deze crisis en ook zeker daarna. Met deze nieuwe steunregeling proberen we ervoor te zorgen dat organisaties voldoende financiële middelen hebben om mooie activiteiten te organiseren wanneer dat weer kan.

Top