Inzamelmiddelen voor laagbouw

Woont u in een laagbouwwoning (zoals een eengezinswoning, boerderij of twee onder een kapwoning) en maakt u nu gebruik van minicontainers? Dan krijgt u dit jaar nieuwe minicontainers. Want veel van de huidige minicontainers zijn al 25 jaar oud. Cyclus zorgt dat de oude containers worden ingenomen en de nieuwe containers worden verstrekt.

Minicontainer voor restafval

Standaard krijgt iedereen een minicontainer van 140 liter voor restafval. Deze container is voorzien van een chip. Deze chip registreert hoe vaak de container geleegd wordt. Op basis van deze gegevens wordt de hoogte van het variabele deel van de afvalstoffenheffing bepaald. U kunt ook een grotere container van 240 liter aanvragen. Een aantal inwoners in laagbouw gebruikt een ondergrondse verzamelcontainer: dat blijft zo. U ontvangt dan geen minicontainer voor restafval.

Minicontainer voor GFT-afval

Standaard krijgt iedereen een minicontainer van 140 liter voor GFT-afval. U kunt ook (zonder kosten) een grotere container van 240 liter of (tegen betaling) een extra container voor GFT-afval aanvragen.

Minicontainer voor PMD

Vanaf 1 januari 2020 mogen inwoners van de laagbouw het PMD-afval niet meer in losse zakken aanbieden. Daarom krijgt iedereen een minicontainer van 240 liter voor PMDafval. Het is niet mogelijk om een extra container voor PMD-afval aan te vragen. Het is wel mogelijk om een kleinere container van 140 liter aan te vragen.

Minicontainer voor papier

Uw papier eenvoudig en droog apart houden in een minicontainer? Dat kan! U kunt een minicontainer van 140 of 240 liter aanvragen (we verstrekken de minicontainer niet standaard). Gebruikt u nu al een minicontainer voor papier? Dan kunt u deze gewoon behouden. U mag uw papier aan de weg in dozen aanbieden of in een minicontainer. De verenigingen halen het papier op. Bij sommige verenigingen kunt u papier brengen. Dit kan nog steeds.

Top