Inzamelmiddelen voor appartementen en bovenwoningen

Woont u in een appartement of bovenwoning, dan gaat u in 2020 vooral gebruikmaken van verzamelcontainers. Verzamelcontainers zijn grote (ondergrondse) containers waar alle bewoners van het complex gebruik van maken.

Cyclus plaatst dit jaar op verschillende plekken nieuwe verzamelcontainers. Op sommige plekken staan verzamelcontainers die toegankelijk zijn zonder afvalpas. Deze vervangen we, u ontvangt een afvalpas om de verzamelcontainers te openen.

Verzamelcontainer voor restafval

Vanaf 1 januari 2020 maken bewoners van appartementen en bovenwoningen nog steeds gebruik van een (ondergrondse) verzamelcontainer voor restafval. Deze containers opent u met de afvalpas. Met de afvalpas houdt Cyclus vanaf 1 januari 2020 bij hoe vaak u iets in de container gooit. Op basis van deze gegevens wordt de hoogte van het variabele deel van de afvalstoffenheffing bepaald.

Verzamelcontainer voor GFT-afval

Voor het groente-, fruit en tuinafval kunnen alle bewoners van appartementen en bovenwoningen gebruik maken van verzamelcontainers voor GFT. Op een groot aantal plekken gaan we nieuwe verzamelcontainers plaatsen.

Zakken voor PMD

Er verandert niets. Vanaf 1 januari 2020 gebruiken bewoners van appartementen en bovenwoningen de speciale PMD-zakken.

Verzamelcontainer voor papier

De bewoners van de appartementen en bovenwoningen bieden papier in dozen aan de weg aan. Het papier wordt opgehaald door verenigingen. Bij sommige verenigingen kunt u papier brengen, dit kan nog steeds. Bij supermarkten/winkelcentra staan ook containers om uw papier in te gooien

Top