Integraal Kindcentrum Ter Aar

In Ter Aar is een nieuw Integraal Kindcentrum (IKC) met sporthal gebouwd. Een IKC in de gemeente Nieuwkoop is een multifunctioneel gebouw met ruimten voor maatschappelijke activiteiten voor alle leeftijden. Het IKC De Vaart biedt onderdak aan de basisschool, de bibliotheek, het Centrum voor Jeugd en Gezin, de kinderopvang, de buitenschoolse opvang en de sporthal inclusief horeca. Hier kunnen sporters en bezoekers wat drinken en iets kleins eten. De verschenen nieuwsbrieven kunt u hieronder downloaden. Op de website www.devaart-teraar.nl  is informatie te vinden over alle partners in het IKC.

IKC De Vaart

Sinds 14 april 2020 is de nieuwe naam van het IKC bekend: De Vaart. De betekenis van de naam en hoe die tot stand is gekomen is te zien in deze video

Het IKC is inmiddels in gebruik door meerdere partners. Vanaf augustus 2021 zijn de kinderen van zowel de opvang als de school begonnen in het nieuwe IKC De Vaart. Medio oktober gaan ook de deuren van Bibliotheek Rijn en Venen open. Zodra de Bibliotheek in Ter Aar open gaat worden inwoners daarover geïnformeerd via de website www.bibliotheekrijnenvenen.nl en hun social media kanalen.

Hoogste punt IKC De Vaart bereikt!

Aanleg buitenruimte

De afgelopen maanden heeft Aannemersbedrijf A. van Ooijen & Zn. B.V. hard gewerkt aan de aanleg van de buitenruimte rondom IKC De Vaart. Met resultaat! Er is een multifunctioneel gebied ontstaan met ruimte om te sporten, spelen en te ontmoeten. Met een overzichtelijke entree waar auto- en fietsverkeer van elkaar worden gescheiden. Er zijn nieuwe paden aangelegd om alle plekken in het gebied met elkaar te verbinden. Ook in de omgeving zijn aanpassingen aan de wegen en infrastructuur gedaan om een veilige route naar het IKC te maken. Op de kruising Westkanaalweg/Aardamseweg is een rotonde aangelegd en een deel van de Westkanaalweg is veranderd in een fietsstraat. Ook de Vosholstraat is opnieuw ingericht met nieuwe fiets- en wandelroutes. De aankomende tijd zetten we puntjes op de i. Zo wachten we met het aanbrengen van het groen nog even tot het plantseizoen (rond november). Hierdoor geven we bomen en planten de kans om goed te gaan groeien.

Top