Facturen

Gemeente Nieuwkoop gaat over op elektronisch factureren (e-Factureren)

De gemeente Nieuwkoop stapt over op e-factureren. E-factureren is het digitaal versturen en automatisch verwerken van facturen. Een e-factuur kan vanuit het ene geautomatiseerde systeem elektronisch worden aangemaakt en automatisch worden verwerkt in het andere systeem. Handmatige verwerking is daarmee verleden tijd. E-factureren biedt voor verzender en ontvanger veel voordelen: een flinke kostenbesparing, snellere verwerking van facturen en minder administratieve fouten. 

Op dit moment is de gemeente bezig met de technische implementatie en het testen van het e-facturatieproces. Dit kost ons meer tijd dan vooraf ingeschat. Zodra wij hiermee klaar zijn, informeren wij onze leveranciers over het vervolgproces: hoe gaat dat in zijn werk en wat verwachten we van leveranciers. Zoals u van ons gewend bent, kunt u voorlopig uw PDF-facturen blijven sturen naar het mailadres: Crediteuren@nieuwkoop.nl.

Wat is een e-factuur?

Een elektronische factuur (e-factuur) is iets anders dan een e-mail met pdf bijlage. Een e-factuur is een gestructureerd digitaal bestand waarbij de vereiste gegevens altijd op een vaste plek met specifieke codering in het bestand staan. Dit bestand maakt automatische en elektronische verwerking mogelijk.Een elektronische factuur (e-factuur) is iets anders dan een e-mail met pdf bijlage. Een e-factuur is een gestructureerd digitaal bestand waarbij de vereiste gegevens altijd op een vaste plek met specifieke codering in het bestand staan. Dit bestand maakt automatische en elektronische verwerking mogelijk.

Wat betekent dit voor onze leveranciers?

De gemeente Nieuwkoop werkt straks met het programma Simplerinvoicing. Simplerinvoicing is een eenvoudige manier waarmee iedereen elektronisch facturen kan versturen en ontvangen. Op dit moment is het voor leveranciers belangrijk om na te gaan of zij e-facturen kunnen versturen via Simplerinvoicing, zodat zij e-facturen aan de gemeente kunnen sturen. Leveranciers die geen boekhoudsoftware hebben, kunnen straks facturen handmatig invoeren via een online portal. Het portal zet de factuur om in een e-factuur en stuurt deze door naar de gemeente.

Voor vragen over e-facturen kunt u terecht op de website simplerinvoicing, e-facturen en e-Verbinding.

Top