Evenementenvergunning

Wanneer u een evenement organiseert heeft u meestal een evenementenvergunning nodig. Met de vergunningscheck kunt u online nagaan of u een vergunning voor uw evenement of activiteit nodig heeft. Een evenement is een openbare activiteit. Een feest voor alleen genodigden is geen evenement. Wanneer u hierbij een tent plaatst (geen partytent) of het feest in een gebouw houdt wat hier niet voor bestemd is en/of hierbij muziek laat horen, dan kan het zijn dat u daarvoor toestemming aan moet vragen. Neemt u in dat geval contact op met de gemeente.

Voor de behandeling van een aanvraag kunnen kosten berekend worden. Kijkt u hiervoor in de legesverordening.

Vergunningscheck doen >

De vergunning vraagt u schriftelijk aan, in ieder geval dertien weken voordat het evenement begint. U kunt onderstaand formulier (pdf) printen, invullen en ondertekenen. U stuurt het formulier per post naar de gemeente. Voor meer informatie kunt u bellen naar telefoonnummer 14 0172. Soms wordt er in het aanvraagformulier aangegeven dat u een aanvullende melding of aanvraag moet doen.

Meerjarige vergunning

Wilt u volgend jaar weer gebruik maken van uw meerjarige vergunning dan geeft u dit vóór 1 november aan de gemeente door.

Gebruik maken van meerjarige vergunning met uw DigiD >

Gebruik maken van de openbare weg

Heeft u voor uw evenement geen vergunning nodig maar maakt u wel gebruik van de openbare weg? Dan meldt u dit.

Melding gebruik openbare weg >

Toertocht of wedstrijd organiseren door de gemeente

Organiseert u een toertocht of wedstrijd die niet start of eindigt in Nieuwkoop, maar hier wel doorheen gaat, dan heeft u toestemming nodig van de gemeente. U kunt dit aanvragen met uw DigiD.

Wedstrijd of toertocht door de gemeente aanvragen met uw DigiD >

Alcohol schenken tijdens evenement

Wilt u tijdens het evenement alcohol schenken dan heeft u hier toestemming voor nodig. U kunt deze toestemming online aanvragen met uw DigiD. Bij de online aanvraag voegt u het identiteitsbewijs van de leiddinggevende(n) toe.

Toestemming aanvragen met uw DigiD >

Top