Evenementenvergunning

Wanneer u een evenement organiseert heeft u meestal een evenementenvergunning nodig. Met de vergunningscheck kunt u online nagaan of u een vergunning voor uw evenement of activiteit nodig heeft. Een evenement is een openbare activiteit. Een feest voor alleen genodigden is geen evenement. Wanneer u hierbij een tent plaatst (geen partytent) of het feest in een gebouw houdt wat hier niet voor bestemd is en/of hierbij muziek laat horen, dan kan het zijn dat u daarvoor toestemming aan moet vragen. Neemt u in dat geval contact op met de gemeente.

In verband met Covid-19 gelden er extra regels bij het organiseren van activiteiten, ook bij vergunningsvrije zaken. Informatie over de regels kan ingezien worden via www.rijksoverheid.nl en www.VRHM.nl  
Bij de aanvraag van een evenement moet altijd al een veiligheidsplan en/of draaiboek aangeleverd worden. In verband met Covid-19 willen wij ook een Coronaplan ontvangen. Onderaan deze pagina vindt u een handleiding voor het maken van een Coronaplan.

Voor de behandeling van een aanvraag kunnen kosten berekend worden. Kijkt u hiervoor in de legesverordening.

Vergunningscheck doen >

Als u de vergunningcheck doet, wordt duidelijk of u wel of niet een vergunning nodig hebt. Heeft u een vergunning nodig, dan kunt u via de link in het formulier digitaal een aanvraag indienen. De vergunning kunt u ook schriftelijk aanvragen, in ieder geval dertien weken voordat het evenement begint. U kunt onderstaand formulier (pdf) printen, invullen en ondertekenen. U stuurt het formulier per post naar de gemeente. Voor meer informatie kunt u bellen naar telefoonnummer 14 0172. Soms wordt er in het aanvraagformulier aangegeven dat u een aanvullende melding of aanvraag moet doen.

Meerjarige vergunning

Wilt u volgend jaar weer gebruik maken van uw meerjarige vergunning dan geeft u dit vóór 1 november aan de gemeente door.

Gebruik maken van meerjarige vergunning met uw DigiD >

Gebruik maken van de openbare weg

Heeft u voor uw evenement geen vergunning nodig maar maakt u wel gebruik van de openbare weg? Dan meldt u dit.

Melding gebruik openbare weg >

Toertocht of wedstrijd organiseren door de gemeente

Organiseert u een toertocht of wedstrijd die niet start of eindigt in Nieuwkoop, maar hier wel doorheen gaat, dan heeft u toestemming nodig van de gemeente. U kunt dit aanvragen met uw DigiD.

Wedstrijd of toertocht door de gemeente aanvragen met uw DigiD >

Alcohol schenken tijdens evenement

Wilt u tijdens het evenement alcohol schenken dan heeft u hier toestemming voor nodig. U kunt deze toestemming online aanvragen met uw DigiD. Bij de online aanvraag voegt u het identiteitsbewijs van de leiddinggevende(n) toe.

Toestemming aanvragen met uw DigiD >

Top