Dorpsraden

Er zijn op dit moment zes actieve dorpsraden en een initiatiefgroep voor een dorpsraad in Zevenhoven en Noordeinde.

Nieuwveen

De dorpsvereniging Nieuwveen is opgericht op 5 oktober 2017. De dorpsvereniging Nieuwveen heeft een Facebookpagina en de dorpsvereniging is bereikbaar via dorpsverenigingnieuwveen@gmail.com. Hier vindt u het dorpsplan.

Langeraar en Papenveer

Rondom de Plassen is de dorpsraad van Langeraar en Papenveer. Zij hebben een eigen website en Facebookpagina. Voor vragen of informatie over de dorpsraad kunt u mailen naar: secretariaat@rondomdeplassen.nl.

Noorden, Noordse Dorp, Noordse Buurt

Vereniging Dorpsraad De Koet is opgericht op 2 december 2011. Dorpsraad De Koet heeft een eigen website. De dorpsraad is bereikbaar via info@dorpsraaddekoet.nl

Vrouwenakker

Op 18 december 2012 is de Vereniging Dorpsraad Vrouwenakker opgericht. Dorpsraad Vrouwenakker is te bereiken via vrouwenakker@hotmail.com.

Woerdense Verlaat

Vereniging Dorpsraad Woerdense Verlaat is per e-mail bereikbaar. Ook hebben zij een eigen Facebookpagina en een website.

Ter Aar en Korteraar

De vereniging dorpsraad het Vosje, voor en door bewoners van Ter Aar en Korteraar, is dinsdag 12 september 2016 opgericht. Al vanaf begin 2014 is toegewerkt naar dit moment. Hoe meer mensen met ons meedenken en doen, hoe beter. Voor meer informatie kunt u terecht bij het secretariaat. Wilt u mee denken en/of mee doen? Klik hier voor het aanmeldingsformulier. Het dorpsplan en de reactie van de gemeente kunt u hier downloaden. Dorpsraad het Vosje heeft ook een website.

Zevenhoven en Noordeinde

11 juli 2018 overhandigde Theo de Boer, voorzitter van de dorpsraad in oprichting Zevenhoven en Noordeinde, het eerste dorpsplan aan wethouder Bernadette Wolters. Het dorpsplan is opgesteld voor en door inwoners. Het college heeft een uitgebreide reactie gegeven op het plan en de voorstellen die hier in staan. Onder aan deze pagina kunt u het dorpsplan en de reactie vinden. 

Spelregels voor samenwerking dorpsraden en gemeente

Om de samenwerking tussen de gemeente en alle dorpsraden te ondersteunen zijn basis spelregels nodig. De afspraken, in de vorm van spelregels, zijn op 15 oktober 2015 opnieuw vastgesteld in de gemeenteraad. Het doel is de kwaliteit van besluitvorming te bevorderen door de dorpsraden vroegtijdig te betrekken bij de totstandkoming en uitvoering van beleid. Samen wordt gekeken hoe naar een situatie toegewerkt kan worden waarin de dorpsraden optimaal kunnen functioneren. De spelregels zijn een middel en geen doel op zich.

Coördinator dorpsgericht werken

Simone Vincent is de contactpersoon voor de dorpsraden namens de gemeente Nieuwkoop en vice versa. Zij is de coördinator dorpsgericht werken. Simone is te bereiken per mail of telefonisch, 14 0172. Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

Top