Bewijs van in leven zijn

Vraagt uw pensioenfonds of een andere uitkerende instantie om een bewijs dat u in leven bent? Dan kunt u een bewijs van in leven zijn aanvragen. Het bewijs van in leven zijn is alleen voor het gebruik in Nederland. U krijgt het bewijs van in leven zijn binnen vijf werkdagen thuisgestuurd. Heeft u het bewijs nodig voor het buitenland dan heeft u een attestatie de vita nodig. Een attestatie de vita kunt u alleen persoonlijk aanvragen bij de gemeente.

Bewijs van in leven zijn aanvragen met DigiD >

Voor een bewijs van in leven zijn hoeft u niet naar het gemeentehuis. Is online aanvragen voor u lastig, dan kunt u een bewijs van in leven zijn ook ophalen in het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak.

Afspraak maken >

Kosten

Een bewijs van in leven zijn (attestatie de vita) kost € 14,00. Als u kunt aantonen dat u het bewijs nodig hebt voor een pensioenfonds, dan is het gratis. In alle andere gevallen worden er kosten in rekening gebracht.

Meenemen

Als u het document in het gemeentehuis ophaalt, neemt u mee:

  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).
  • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook de schriftelijke machtiging en ”en een kopie van een geldig identiteitsbewijs” van diegene mee.
  • Pinpas  (voor uw en onze veiligheid, graag pinnen) of contant geld.
Top