Alcoholvergunning commerciële instellingen

Aanvragen

Wilt u een horecaonderneming starten en gaat u hierin alcohol schenken? Dan heeft u vergunningen nodig. Deze vraagt u aan met de formulieren onderaan de pagina. 

Exploitatievergunning

In sommige gevallen is een exploitatievergunning nodig. U kunt deze vergunning online aanvragen. 

Exploitatievergunning aanvragen >

Wijzigingen

Heeft u al een alcoholvergunning, maar wijzigt de inrichting van het pand of wijzigen de leidinggevenden, dan geeft u dit online door aan de gemeente via de volgende links:

Online wijziging van het pand doorgeven met uw DigiD >

Online wijziging(en) leidinggevende(n) doorgeven met uw DigiD >

Online verklaring van de leidinggevende doorgeven met DigiD>

of via de formulieren onderaan de pagina.

Speelautomaten

Wilt u speelautomaten plaatsen, dan heeft u een vergunning nodig. U kunt de vergunning aanvragen met het onderstaande formulier.  

Bibob

Wanneer u een nieuwe exploitant bent in de gemeente en u vraagt een alcoholvergunning aan, dan vult u ook de Bibob-formulieren in en stuurt deze mee. Dit betekent dat u bij uw vergunningaanvraag inzicht geeft in uw financiële administratie, de eigendomsverhoudingen in uw bedrijf, het personeelsbeleid en de herkomst van uw vermogen. Als uit de ingeleverde informatie onvoldoende duidelijk wordt of er sprake is van een ernstig gevaar voor criminele activiteiten kan de gemeente uw dossier voor nader onderzoek doorsturen naar Bureau Bibob. Het Bureau Bibob kan uw integriteit onderzoeken.

Bent u al bekend bij de gemeente en vraagt u een nieuwe alcoholvergunning aan en u heeft de afgelopen twee jaar geen Bibob-aanvraag gedaan bij de gemeente, dan vult u ook de Bibob-formulieren in en stuurt deze mee.

Online een Bibob aanvraag indienen met uw DigiD >

Kosten

Voor de behandeling van de aanvragen worden kosten berekend. Kijkt u hiervoor in de legesverordening.

Diploma’s alcoholvergunning

Op een alcoholvergunning staan personen vermeld die in het bezit zijn van een diploma sociale hygiëne. Diploma’s worden tegenwoordig geregistreerd in het Register Sociale Hygiëne (hierna: Register). Begin 2017 is de lijst met diploma’s die kunnen worden opgenomen in het Register aangepast. Veel oude diploma’s zijn vervallen. U kunt op https://www.svh.nl/Registers controleren of u in het register staat. Staat u niet in het register, dan moet u opnieuw examen doen.

Ondernemersloket

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Ondernemersloket. Dit kan via telefoonnummer 14 0172 of via de mail ondernemersloket@nieuwkoop.nl

Top