Werkzaamheden voor de nieuwe drinkwaterleiding langs de Milandweg lopen uit

Dit item is verlopen op 31-05-2018.

De werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe drinkwaterleiding langs de Milandweg in Zegveld en Woerdense Verlaat lopen uit en duren een maand langer dan gepland. Het verkeer op de Milandweg moet ook in de maand mei nog rekening houden met verkeersmaatregelen. Oasen verwacht dat het werk aan de waterleiding eind mei klaar is.

Oorzaak

Voor de aanleg van de 3,5 kilometer lange nieuwe leiding kozen Oasen en Bam Infra voor de nieuwe uitvoeringsmethode ‘pipe-cracking’. Dat betekende dat de nieuwe buis door de bestaande oude waterleiding zou worden getrokken. Zo hoefde het fietspad niet helemaal open. Dit is niet gegaan zoals verwacht. De boorkop is meerdere malen vastgelopen. Oasen en de aannemer hebben nu besloten om de nieuwe waterleiding door middel van boringen aan te leggen. Hierbij worden leidingdelen van ca. 400 meter met een boormachine onder het fietspad doorgetrokken. Bij aanleg met boring blijft het asfalt van het fietspad op een paar boorgaten na, grotendeels in tact.

Verkeer

Door de vertraging blijven de verkeersmaatregelen ook in de maand mei van kracht. De Milandweg blijft open maar op plaatsen waar gewerkt wordt, gelden snelheid beperkende maatregelen. Soms wordt het fietsverkeer over de rijbaan geleid. De gewijzigde verkeerssituatie wordt aangegeven met borden en waar nodig staat een tijdelijk verkeerslicht of verkeersregelaar.

Omwonenden ontvangen op 13 april van Oasen een brief met tekst en uitleg over de vertraging. Meer informatie over de aanleg van de nieuwe waterleiding staat op de website van Oasen.

Top