Werkzaamheden Noordse Dorpsweg

Dit item is verlopen op 16-03-2018.

Aannemerscombinatie Hakkers-Mourik werkt vanaf oktober op de Noordse Dorpsweg in Noorden. De Noordse Dorpsweg is afgesloten voor doorgaand verkeer.

Kruising Prolkade – Noordse Dorpsweg twee dagen afgesloten

Woensdag 14 en donderdag 15 februari is de kruising Prolkade – Noordse Dorpsweg in Noorden afgesloten. Tijdens deze afsluiting worden er schades gerepareerd, het bestaande asfalt eruit gefreesd en een nieuwe asfalt deklaag aangebracht. Door de vorst konden deze werkzaamheden eerder niet doorgaan. 

Werkzaamheden aan de dijk en de weg

De afgelopen maanden heeft Liander de gasleiding en de elektriciteitsleiding vervangen. Nu zijn de weg en de dijk aan de beurt. Hakkers-Mourik zijn aan de slag gegaan met het aanbrengen van de damwandconstructie en de reconstructie van de weg. Tussen de Prolkade en het Noordse Dorp zijn de damwanden aangebracht en wordt binnenkort gestart met asfalteren (fase 1). Ook in het Noordse Dorp is de aannemer bezig met het aanbrengen van damwanden en de reconstructie van de weg (fase 2).

Bomen kappen

Aannemer Kromwijk heeft in november bomen gekapt langs de Noordse Dorpsweg Tussen het Noordse Dorp en Noordse Kruis worden alle essen vervangen voor nieuwe bomen: de ruwe berk. Dit doen we omdat het fietspad en de berm verhoogd worden, hierdoor komen de bomen te diep in de grond te staan. Het gevolg is dat de stam gaat rotten en de boom uiteindelijk doodgaat. Zodra alle werkzaamheden zijn afgerond op de Noordse Dorpsweg, planten we de nieuwe bomen in dezelfde strook langs de weg. Wij verwachten dat dit in het voorjaar van 2018 is. U vindt het groenontwerp van de Noordse Dorpsweg onderaan deze pagina.

Drie fasen

Het werk bestaat uit drie fasen. Fase 1 bevindt zich tussen de Prolkade en het Noordse Dorp, fase 2 is het Noordse Dorp en fase 3 bevindt zich tussen het Noordse Dorp en het Noordse Kruis. Fase 1 en 2 zijn gestart. De werkzaamheden duren tot het voorjaar van 2018.

Uitvoering en bereikbaarheid

De Noordse Dorpsweg is afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook (brom)fietsers en voetgangers worden tijdens de uitvoering omgeleid. Alle percelen langs de Noordse Dorpsweg zijn bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

Te downloaden:

Top