Tijdelijke verkeersmaatregelen in Zegveld en in Woerdense Verlaat door aanleg nieuwe drinkwaterleiding

Dit item is verlopen op 01-03-2018.

Vanaf eind januari vervangt BAM Infra in opdracht van drinkwaterbedrijf Oasen een drinkwaterleiding langs de Milandweg in Zegveld en Woerdense Verlaat. Het verkeer op de Milandweg krijgt hierdoor te maken met snelheidbeperkende maatregelen. Het fietsverkeer kan plaatselijk worden omgeleid. De weg blijft open. De werkzaamheden duren tot eind april 2018.

Nieuwe drinkwatertransportleiding

De werkzaamheden langs de Milandweg beginnen volgende week en duren tot eind april. In die periode legt Oasen een 3,5 kilometer lange stalen waterleiding aan onder het fietspad. Om te voorkomen dat het fietspad volledig wordt open gebroken, kiest Oasen voor de nieuwe uitvoeringsmethode ‘pipe-cracking’. Dit betekent dat de nieuwe buis in delen van 200 meter door de bestaande verouderde waterleiding wordt getrokken.

Verkeer en omwonenden

Op de plekken waar gewerkt wordt, heeft het verkeer op de Milandweg de komende maanden te maken met verkeersmaatregelen. De Milandweg blijft open. Soms wordt het fietsverkeer over de rijbaan geleid. De verkeerssituatie wordt aangegeven met borden en waar nodig staat een tijdelijk verkeerslicht of een verkeersregelaar.

Korte tijd geen water

Tijdens de aanleg van de nieuw waterleiding houdt iedereen water uit de kraan. Pas als de nieuwe buis op het bestaande waterleidingnet wordt aangesloten, krijgt een aantal huizen korte tijd geen water uit de kraan. De betreffende bewoners ontvangen hierover van tevoren persoonlijk bericht.

Meer informatie

Meer informatie en updates over deze werkzaamheden op www.oasen.nl/projecten

Top