Aanleg rotonde Ter Aar (03-06-2021)

Aannemer KWS Infra werkt van 7 juni tot en met 2 juli aan de aanleg van een rotonde op de kruising Westkanaalweg/Aardamseweg in Ter Aar. De kruising is afgesloten van 21 juni tot en met 2 juli. In het tussengelegen weekend (26 en 27 juni) wordt er naar verwachting ook gewerkt.

Fietsers en voetgangers kunnen via een veilige afgezette route over de brug heen. Voor al het andere verkeer (behalve de hulpdiensten) geldt een omleidingsroute. KWS Infra legt een bypass aan zodat de winkels en bedrijven in het centrum van Ter Aar en de Westkanaalweg bereikbaar blijven. De bedrijven ontvangen u graag! Via deze bypass kunt u van de Aardamseweg de Westkanaalweg (noordkant) oprijden en andersom. Kijk voor meer informatie over de bus van Arriva op deze website

Wat gaat er gebeuren?

Tijdens de afsluiting van 21 juni tot 2 juli wordt in een kleine 2 weken de kruising getransformeerd tot een rotonde. In de twee weken daarvoor wordt alles voorbereid en voert de aannemer werk uit waar geen afsluiting voor nodig is. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het inrichten van het werkterrein, de aanleg van de bypass, opbreken en aanbrengen van straatwerk en asfalt. Ook moeten we rekening houden met ‘wachttijd’. Zo moet het beton bijvoorbeeld 7 dagen uitharden en ook asfalt heeft een uithardingstijd. Er worden dan natuurlijk wel andere werkzaamheden uitgevoerd. Met elkaar zetten we twee weken de schouders eronder met als eindresultaat een nieuwe rotonde! De komst van het Integraal Kindcentrum (IKC) in Ter Aar heeft invloed op het verkeer in de kern Ter Aar. Een knelpunt was de kruising Aardamseweg/Westkanaalweg. Na de zomervakantie opent IKC De Vaart en deze rotonde draagt bij aan een veilige schoolroute.

Blijf op de hoogte via de BouwApp

In deze app leest u de laatste stand van zaken:

  • Download de BouwApp gratis in de Playstore van Google of de Appstore van Apple.
  • Zoek het project: Rotonde Ter Aar
  • Voeg het project toe aan uw favorieten. U krijgt een melding als er een update is geplaatst.
Top