Aanleg nieuwe drinkwatertransportleiding

Dit item is verlopen op 01-07-2018.

In opdracht van Oasen drinkwater legt Ooms Construction een nieuwe drinkwatertransportleiding aan tussen de N207 (Herenweg), langs de N446 (Kruisweg) richting de mestopslag. Vanaf de mestopslag wordt de leiding aangelegd richting het Windepad.

Op het Windepad sluit de nieuwe leiding aan op een bestaande drinkwaterleiding van Oasen. Er wordt een nieuwe drinkwatertransportleiding aangelegd omdat er in de huidige situatie, wanneer er een calamiteit optreedt er niet voldoende drinkwater kan worden geleverd.

Werkzaamheden

De drinkwatertransportleiding wordt opgebouwd uit buizen met een diameter van 40cm en een lengte van 18 meter. De buizen worden gelast en op ca. 2 meter onder maaiveld aangebracht. Bij de N207 en het Windepad wordt de leiding aangesloten op bestaande drinkwatertransportleiding(en). De voorbereidende werkzaamheden zijn van start en de verwachting is dat het werk medio juli klaar is.

Veiligheid en verkeer

Er wordt grotendeels gewerkt op het land van veehouders en agrariƫrs. Bij het Windepad worden verkeersregelaars ingezet om de fietsers veilig de werkzaamheden te laten passeren. Voor meer informatie kunt u terecht bij Oasen via www.oasen.nl.

Top