Aangepaste dienstverlening

De dienstverlening van de gemeente blijft beschikbaar voor inwoners en ondernemers. Wel is de dienstverlening door het Coronavirus anders dan u gewend bent.

Zo zijn er minder beschikbare afspraakmomenten en de openingstijden zijn aangepast. Voor veel producten en diensten hoeft u niet meer naar het gemeentehuis toe. Zo kunt u online een verhuizing aan ons doorgeven of een geboorteaangifte doen. De aangepaste dienstverlening geldt tot nader order. Als het RIVM een einddatum communiceert, is die datum direct van toepassing op onze aangepaste dienstverlening. Kijk voor de actuele informatie op www.rivm.nl. Bij een bezoek aan het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Wij verzoeken u om alleen naar het gemeentehuis te komen tenzij anders wordt gevraagd.

Heeft u last van een verkoudheid, hoesten of koorts? En heeft u een afspraak bij de gemeente? Dan verzoeken wij u vriendelijk om een nieuwe afspraak te maken als u weer beter bent. 

Openingstijden 

De publieksbalies zijn open op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur. U kunt alleen op afspraak bij ons terecht, dit geldt ook voor het afhalen van uw document. Uiteraard houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Mocht uw afspraak toch niet doorgaan, dan nemen wij contact met u op om de afspraak te annuleren. Uiteraard mag u altijd even bellen om zelf uw afspraak te annuleren. 

Bereikbaarheid 

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur. Bij een dringende of urgente situatie zoals bijvoorbeeld een ernstige verzakte stoep, kunt u buiten de openingstijden bellen naar 0172 – 521188. De buitendienst zal de situatie beoordelen en waar nodig direct actie ondernemen. 

Omgevings-, ondernemers- en verenigingsloket 

Het omgevings-, ondernemers en verenigingsloket zijn voor bezoek in persoon gesloten. Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen via het algemene nummer 14 0172. Vragen kunt u ook per e-mail stellen: omgevingsloket@nieuwkoop.nlondernemersloket@nieuwkoop.nl of verenigingsloket@nieuwkoop.nl. Subsidies kunt u ook online aanvragen.

Openstelling zwembad en sporthallen 

De gemeentelijke sporthallen/gymzalen zijn gesloten.  

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG): consultatiebureaus  

De consultatiebureaus in de gemeente zijn open op afspraak. 

Milieustraat 

De Milieustraat is open, wel zien we dat het een stuk drukker is dan normaal. Kunt u uw bezoek even uitstellen? Dan vragen we u dit te doen. Kom alleen als het echt noodzakelijk is.

Om onze medewerkers en bezoekers te beschermen krijgen maximaal vijf personen tegelijkertijd toegang tot de Milieustraat. Houd rekening met langere wachttijden en volg de instructies van onze medewerkers op. Daarnaast willen wij u vragen om:

  • Voldoende afstand tot elkaar en onze medewerkers te bewaren (minimaal 1,5 meter).
  • Uw afval alvast thuis te sorteren, zodat u snel kunt lossen in één van de containers.
  • Kinderen of thuis of in de auto te laten als u naar de Milieustraat komt.
  • Thuis te blijven als u last heeft van gezondheidsklachten zoals verkoudheid, keelpijn ect.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Top