Wij gaan aan de slag met het groen op het Reghthuysplein én met het carillon en uurwerk van de Reghthuystoren in Nieuwkoop.

Aanleg groen Reghthuysplein

In de week van 20 maart start GardenID met de aanleg van groen op het Reghthuysplein, de Dorpsstraat en de Kolfbaan.

De aannemer start op het Reghthuysplein en gaat daarna aan de slag in de Dorpsstraat en de Kolfbaan. Er worden straatwerk weggehaald, groenvakken gemaakt en bomen, heggen en bloemperken aangelegd. Ter plaatse kan er kleine hinder zijn. Er zijn geen wegen afgesloten.

Huiskamer van Nieuwkoop

Zoals u waarschijnlijk weet, willen we het Reghthuysplein ontwikkelen tot een aangename verblijfsplek voor de inwoners en een aantrekkelijke plaats voor toeristen. We hebben dit eerder ‘de huiskamer van Nieuwkoop' genoemd. Samen met diverse werkgroepen en de regiegroep is hiervoor een plan gemaakt. Meer groen, nieuwe banken, een mobiel terras, een fietsoplaadpunt, een schaaktafel en kunst zijn onderdelen van dit plan. We gaan nu aan de slag met de aanleg van het groenplan.

Carillon en uurwerk

Ook zijn wij bezig met het opknappen en moderniseren van het carillon en uurwerk van de Reghthuystoren in Nieuwkoop. Na vele jaren dienst zijn diverse onderdelen behoorlijk versleten. Het carillon krijgt de nieuwste besturingstechniek en de wijzerplaten krijgen energiezuinige LED-verlichting.

Sinds 10 maart is het dus tijdelijk wat stiller op het plein zonder carillon en u moet uw eigen horloge gebruiken voor de tijd. Na 8 weken plaatsen we de installatie terug. 

Als komende zomer het Reghthuysplein klaar is, draagt ook het vernieuwde carillon bij aan een plezierige verblijfsplaats voor alle inwoners van onze gemeente.