Alarmnummer 112: hoe werkt het?

Hoe werkt het 1-1-2 alarmnummer?

·       via de gewone telefoon
Ieder beroep op 1-1-2 via een gewone telefoon of een telefooncel komt binnen bij één van de 1-1-2 alarmcentrales. De beller vertelt waar hulp nodig is en van welke dienst: politie, brandweer of ambulance. Vervolgens wordt de beller doorverbonden met de meldkamer van de gewenste hulpverleningsdienst en vertelt de beller wat er aan de hand is. Alle gesprekken die via 1-1-2 binnenkomen worden op band opgenomen.

·       1-1-2 via de mobiele telefoon
Wie belt met een mobiele telefoon, wordt verbonden met de 1-1-2 alarmcentrale bij het Korps Landelijke Politiediensten in Driebergen. Alles verloopt vervolgens hetzelfde als bij de overige alarmcentrales.

·       1-1-2 via tekst(beeld)telefoon
Voor doven en slechthorenden is een speciaal alarmnummer ingericht voor spoedeisende hulpverlening waarbij gebruik wordt gemaakt van de tekst(beeld)telefoon. De procedure is aangepast. Om misbruik van het nummer te voorkomen wordt het speciale nummer alléén bekend gemaakt aan belanghebbenden.

·       nummerherkenning
Sinds 1997 verschijnt het telefoonnummer van iedere 1-1-2 oproep automatisch op het beeldscherm van de computer in de 1-1-2 alarmcentrale. Op die manier weet de telefoniste meteen van welk nummer wordt gebeld. Wanneer de verbinding slecht is, of als er bijvoorbeeld in paniek wordt opgehangen, kan het nummer worden teruggebeld om de beller alsnog door te verbinden met politie, brandweer of ambulance. Met nummerherkenning wordt ook het misbruik van 1-1-2 bestreden.

·       kosten voor 1-1-2
Het 1-1-2 alarmnummer is 24 uur per dag (gratis) bereikbaar .

·       1-1-2 klachtenregeling
Bij klachten over het functioneren van het 1-1-2 alarmnummer kunt u contact opnemen met de plaatselijke politie.

Hoe te handelen in noodsituaties, waarbij politie, brandweer of ambulance nodig is?

·       U belt 1-1-2

·       Iemand vraagt waar u bent en wat u nodig heeft: politie, brandweer of ambulance

·       U wordt doorverbonden

·       U vertelt wat er aan de hand is

Hoe te handelen in niet-spoedeisende situaties?

Het 1-1-2 alarmnummer is alléén bedoeld voor spoedeisende situaties ("1-1-2, daar red je levens mee"). Voor niet-spoedeisende situaties moet u gebruik maken van de rechtstreekse nummers van politie, brandweer en ambulance, die in het telefoonboek zijn vermeld. Voor de niet-spoedeisende hulpverlening van politiediensten kunt u gebruik maken van het Landelijk Telefoonnummer Politie (0900-8844, lokaal gesprekstarief).

Waarom een uniform alarmnummer?

In 1990 is in Nederland een uniform alarmnummer ingevoerd voor spoedeisende bereikbaarheid van politie, brandweer en ambulance. Hierdoor hoeft u in heel Nederland slechts één nummer te onthouden voor de spoedeisende hulpverlening. Op 1 maart 1997 is het Nederlandse alarmnummer vervangen door het Europese alarmnummer 1-1-2, dat ook in het buitenland kan worden gebruikt.

Wie is verantwoordelijk voor het 1-1-2 alarmnummer?

Het beheer van het alarmnummer 1-1-2 is opgedragen aan de korpsbeheerders van de 25 regionale politiekorpsen en aan de beheerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Iedere regio draagt zorg voor het 1-1-2 verkeer uit de eigen regio en vrijwel iedere regio beschikt daartoe over een eigen 1-1-2 alarmcentrale. De 1-1-2 alarmcentrale van het KLPD zorgt voor de afhandeling van 1-1-2 oproepen via mobiele telefonienetwerken.

Waar wordt het 1-1-2 alarmnummer gebruikt?

Het 1-1-2 nummer kan worden gebruikt in alle landen van de Europese unie (België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, IJsland, het Verenigd Koninkrijk/UK en Zweden).

Te downloaden: