Verenigingsloket

Verenigingen spelen een belangrijke rol binnen de gemeente Nieuwkoop. De sport-, jeugd-, muziek- en andere verenigingen verbinden de inwoners van de vele dorpskernen die de gemeente telt. Om de vrijwilligers die dit verenigingsleven in stand houden te helpen, is de gemeente gestart met een Verenigingsloket.

Wilt u bijvoorbeeld voor uw vereniging een subsidie aanvragen of een evenement organiseren? Of heeft u een goed idee voor uw dorp? Neem dan contact op met het Verenigingsloket. Het Verenigingsloket is er voor al uw verenigingsvragen en meer. De medewerkers van het Verenigingsloket zorgen ervoor dat uw vraag bij de juiste persoon terecht komt en denken met u mee.

Het Verenigingsloket is dé toegang voor, onder andere, de volgende zaken:

Inspiratiebijeenkomsten voor verenigingen 2018
Het Verenigingsloket hield in juni twee inspiratiebijeenkomsten voor verenigingen. De bijeenkomsten waren een groot succes. Ruim 75 bestuursleden van verschillende verenigingen binnen de gemeente kwamen naar het gemeentehuis. Sportmanagementdeskundige Berend Rubingh hield een inspirerende lezing over de bestaande verenigingscultuur en de uitdagingen waar verenigingen voor staan.Na de lezing gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over de successen en de uitdagingen van verenigingen. Uit deze gesprekken kwamen bruikbare tips en uitdagende ideeën over onder andere samenwerking tussen verschillende verenigingen. De tips en de presentatie van Rubingh zijn online beschikbaar en onderaan de pagina te vinden.

Contact
Wilt u informatie over één van bovenstaande onderwerpen? Of heeft u andere vragen die uw vereniging aangaan. Neem dan contact op met een medewerker van het Verenigingsloket.

Waar kan het verenigingsloket nog meer bij helpen?
De medewerkers van het Verenigingsloket willen graag hun dienstverlening verbeteren. Waar zou u het verenigingsloket voor willen inzetten? Zijn er onderwerpen waar uw vereniging ondersteuning van de gemeente bij nodig heeft? Laat het ons weten via verenigingsloket@nieuwkoop.nl

Top