Veiligheid

De gemeente Nieuwkoop en de politie werken samen met de inwoners aan het verhogen van de veiligheid in de gemeente. Als er een ramp of een zwaar ongeval gebeurt, volg dan de instructies op van de gemeente of de hulpdiensten.

Integrale veiligheid

Veiligheid is één van de belangrijkste levensbehoeften van onze inwoners. De gemeente heeft de regie op het eigen lokale integrale veiligheidsbeleid. Samen met andere veiligheidspartners zoals de politie, het Openbaar Ministerie en (jeugd)zorginstellingen is de gemeente verantwoordelijk voor een goed integraal veiligheidsbeleid.

Daarnaast zijn inwoners en ondernemers belangrijke partners op het gebied van veiligheid. Dit vergt veel coördinatie zowel binnen de eigen gemeentelijke organisatie als daarbuiten met andere organisaties en instellingen. Daarom is het van belang om een Integraal Veiligheidsplan op te stellen waarin prioriteiten worden vastgesteld. Ook u kunt bijdragen aan veiligheid, bijvoorbeeld door deel te nemen aan Burgernet. Daarnaast vragen wij om in verdachte situaties, zoals een onbekende in de tuin van uw buren, vreemde personen die aan auto’s rommelen of verdachte personen op straat 112 te bellen. Veiligheid maken wij samen!

Voor vragen over crisisbeheersing kunt u contact opnemen met Jaap Verlare. Wanneer het gaat over andere veiligheidsvraagstukken kunt u contact opnemen met Wendel van Genderen via tel 14 0172 of per mail via info@nieuwkoop.nl.

Ramp of crisis

Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. Daarom wordt u gewaarschuwd door de sirene, NL-Alert en/of een geluidswagen. Volg de instructies op. En blijf op de hoogte via radio, tv, internet en Twitter.

Wilt u weten welke risico's zich in uw omgeving kunnen voordoen? Bekijk dan de website www.risicokaart.nl.

Top