Zonnige opening Meijepad (29-06-2016)

Dit item is verlopen op 12-07-2016.

Afgelopen winter is er hard gewerkt aan het nieuwe Meijepad in Nieuwkoop. Het smalle historische pad is verbreed en veiliger gemaakt.

Bovendien worden vanaf de Kwakelbrug voetgangers en fietsers van elkaar gescheiden. Vanaf dat punt is dwars over de plassen een wandelpad aangelegd. Op 23 juni werd het Meijepad feestelijk geopend door Commissaris van de Koning Jaap Smit en wethouder Guus Elkhuizen.

De Commissaris gaf in zijn toespraak aan dat hij de samenwerking erg prettig had gevonden en trots is op het resultaat. De commissaris is een fervent watersporter, maar beloofde zeker een keer te komen fietsen en wandelen door het mooie natuurgebied. Wethouder Elkhuizen beaamde de goede samenwerking. Hij benadrukte daarnaast de meerwaarde van project Meijepark voor recreanten. Onderdeel van het Meijepark zijn het zandstrand met paviljoen en natuurlijk het Meijepad dwars door de plassen. ‘We spreken veel over het Groene Hart en wat het Groene Hart precies is. Kijk naar buiten: dit is het Groene Hart. Nieuwkoop is de natuurhoofdstad  van het Groene Hart, daar kan niemand omheen!” aldus Elkhuizen. Daarna bedankte hij de aannemers De Rijk, Easypath en Multituin voor hun werk. Vervolgens werd het pad officieel geopend en door de aanwezigen met veel plezier in gebruik genomen.

Top