Werkzaamheden vernieuwd verbonden Ter Aar (18-10-2017)

Dit item is verlopen op 01-11-2017.

Dit najaar starten er werkzaamheden voor het project Vernieuwd Verbonden in Ter Aar. We verplaatsen de tennisbanen, kappen en verplaatsen bomen en werken aan kabels en leidingen.

Verplaatsen tennisbanen

Nog dit jaar beginnen we met het verplaatsen van de tennisbanen. Voor de start van het nieuwe tennisseizoen (maart) zijn de werkzaamheden klaar. Daarvóór werken diverse aannemers aan de riolering, de kabels en leidingen en het groen. Op diverse plekken zult u zien dat er een sleuf gegraven wordt, onder andere bij de speelplaats. Hier zetten we de sleuf af met bouwhekken. Het voetpad blijft toegankelijk.

Kappen en verplaatsen bomen

Om het werk uit te kunnen voeren kappen en verplaatsen we bomen. We kappen bomen aan de achterkant van het trapveld (ter hoogte van het doeltje) en halen de haag langs de tennisbaan (bij de speelplaats) weg. Twee beschermwaardige Platanen verplaatsen we. We verplaatsen de bomen naar het grote trapveldje langs de Vosholstraat/Mijsstraat. De bomen staan na de verplaatsing aan de rand van het nieuwe trapveld. Wij realiseren ons dat deze plek voor nu wat onhandig gekozen lijkt, maar het is wel de beste plaats. Als straks de straat, de parkeerplaatsen en het groen aangelegd zijn, dan passen de bomen goed in de omgeving. We verplaatsen het doeltje, voor de kinderen blijft er een mooi trapveldje over.

Een hele operatie

Het verplaatsen van zulke grote bomen is een hele operatie. De Nationale Bomenbank verplaatst de bomen met een grote vrachtwagen en een telekraan. De verplaatsing heeft ruimte nodig. Wilt u daarom donderdag 19 oktober van 07.00 uur tot 16.00 uur en vrijdag 20 oktober van 07.00 uur tot 16.00 uur uw auto niet parkeren in de vakken en langs de weg tussen het tenniscomplex en de Vosholstraat? Alvast bedankt!

Top