Week van de Alfabetisering in de bieb (01-09-2017)

Dit item is verlopen op 11-09-2017.

Van 4 tot en met 10 september wordt landelijk de Week van de Alfabetisering georganiseerd. 2,5 miljoen volwassenen in ons land zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen veel problemen aan. Denk aan solliciteren. Geldzaken bijhouden, maar ook voorlezen aan hun eigen kind. Tijdens de Week van de Alfabetisering is hier extra aandacht voor.

Ieder mens heeft een eigen verhaal. Als je elkaars verhaal kent, ontstaat er ook respect en begrip voor elkaar. Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt er tijdens de TaalCafés naar elkaars verhalen geluisterd en maken de deelnemers samen een nieuw verhaal. En dat onder het genot van zelf meegebrachte hapjes. Eten is immers een belangrijk onderdeel van iedere cultuur. Er worden 2 TaalCafés in de gemeente georganiseerd:

  • Donderdag 7 september van 19.00 uur tot 21.00 uur, bibliotheek Ter Aar
  • Woensdag 20 september van 10.00 uur tot 12.00 uur, bibliotheek Nieuwkoop

Iedereen die met de Nederlandse taal aan de slag wil is welkom, maar de bibliotheek is ook op zoek naar mensen die het leuk vinden om andere te helpen bij het leren van Nederlands. Meer informatie is verkrijgbaar via taalvraag@bibliotheekrijnenvenen.nl of via 0172 475 771.

Top