Voorbereidingen Nationale Groencompetitie in volle gang! (04-05-2016)

Dit item is verlopen op 28-05-2016.

De gemeente Nieuwkoop doet mee aan de Nationale Groencompetitie Entente Florale. Hierbij strijden gemeenten om de titel ‘groenste dorp’ of ‘groenste stad’ van Nederland.

Op 27 mei zal een vakjury Nieuwkoop gaan bezoeken en beoordelen. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Bij deze competitie gaat het niet alleen om welke gemeente het beste groenbeleid heeft, maar bijvoorbeeld ook om recreatie, participatie en duurzaamheid.

De wedstrijd

De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen: een juryroute, een presentatie en een beleidssamenvatting. In de juryroute worden mooie en bijzondere plekken in en rond Nieuwkoop bezocht.

Voor de start van de route geven we een presentatie aan de jury over onder andere de bijzondere natuurgebieden rondom Nieuwkoop en vertellen we over Nieuwkoop als inspiratiebron voor vele kunstenaars. Tot slot ontvangt de jury ter voorbereiding een samenvatting van het beleid van onze gemeente op het gebied van ruimtelijke kwaliteit, groen, recreatie, natuur en landschap en duurzaamheid.

De winnaar van de Nationale Groencompetitie wordt bekend gemaakt op 21 september tijdens de Nationale Groendag.

Top