Tom in de buurt van inloop naar wijkpunt in Ter Aar (31-03-2016)

Dit item is verlopen op 08-04-2016.

Tom in de buurt heeft vanaf april een vast wijkpunt in Ter Aar. Donderdag 7 april is in de bibliotheek aan het Beukenpad de officiële opening met een feestelijk tintje.

Bijna een jaar geleden is Tom in de buurt begonnen met een inloop in de bibliotheek. Dat gaat zo goed dat het zich heeft ontwikkeld tot wijkpunt. Dat gaan we met onze klanten, buurtbewoners en relaties vieren,” zegt wijkcoach Soad Bounecoub. “Tussen 14.00 en 16.00 uur serveren we naast een lekker kopje koffie en thee ook iets lekkers.”

Programma

In het nieuwe wijkpunt organiseert Tom in de buurt bloemenworkshops en computerlessen in samenwerking met de bibliotheek. Daar is veel belangstelling voor. “De maandelijkse bloemenworkshop is een succes. Een professional begeleidt de deelnemers om zelf een prachtig bloemenboeket met verschillende en bijzondere bloemen te maken. Alleen een eigen vaas is nodig,” aldus Bounecoub, die als wijkcoach van Tom in de buurt altijd aanwezig is voor vragen over zorg en welzijn. Een vrijwilliger van Tom in de buurt geeft eventueel advies over het oplossen van administratieve probleempjes. Bijvoorbeeld het invullen van ingewikkelde formulieren.

Op elke donderdagmiddag is de creatieve tafel. Dan kunnen bezoekers elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten. Er worden spelletjes gedaan, geknutseld, kleurige mandala’s gemaakt of gewoon gezellig een praatje gemaakt. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Van harte welkom

Donderdagmiddag 7 april tussen 14.00 en 16.00 uur Tom in de buurt ‘van inloop naar wijkpunt’ in de bibliotheek aan het Beukenpad. Verse koffie met iets lekkers staan klaar. Nieuwe vrijwilligers die zich willen aansluiten bij Tom in de buurt zijn dan ook van harte welkom. Heeft u vragen of ideeën over wat Tom in de buurt voor u zou kunnen betekenen? Neem contact op met telefoonnummer 088 900 4567 of mail team.nieuwkoop@tomindebuurt.nl. Facebook-pagina: Tom in de buurt Nieuwkoop.

Top