Tijdgenoten krijgen plek in de geschiedenis (28-06-2017)

Dit item is verlopen op 09-07-2017.

23 juni opende burgemeester Frans Buijserd de expositie ’30 dorpsgenoten in beeld’. De expositie is een initiatief van het Historisch Genootschap ter ere van hun 30 jarig bestaan.

Burgemeester Buijserd: “We kennen allemaal wel de verhalen over bijzondere personen, zoals Johan van Buytewech. Door de geschiedenis heen zijn er echter talloze verhalen niet verteld. Verhalen van gewone burgers met gewone talenten die heel veel hebben gedaan. Daarom is het zo mooi dat het Historisch Genootschap de verhalen van dertig tijdgenoten vast heeft gelegd, waarmee deze mensen nu al een plek krijgen in de geschiedenis. Een moedige invulling bij een expositie ter ere van het 30-jarig bestaan.”

Tijdens de opening werd Martin van Capel, mede oprichter van de stichting, benoemd tot erelid van het Genootschap. Ook ontving hij namens het College van B&W een vrijwilligersspeld. ”Een top vrijwilliger”, aldus Frans Buijserd. Martin van Capel was blij met de onderscheiding: ”Deze onderscheiding zie ik als een erkenning voor het hele genootschap”.

De expositie ’30 dorpsgenoten in beeld’ is nog te zien op 5, 8 en 9 juli in de loopstal bij de Zevensprong. Meer informatie op www.hgnieuwkoop.nl.

Top